KAASTUNNE LÄHEDASTELE Lahkus huvikooli Inspira armastatud juht Inge Jalakas

Copy
Inge Jalakas
25.04.1977-29.08.2024
Inge Jalakas 25.04.1977-29.08.2024 Foto: Erakogu

Pärast pikka võitlust raske haigusega lahkus eile Kuressaare Nooruse kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja Inspira huvikooli juhataja Inge Jalakas.

Inge lugu jagas alles tänavu kevadel vähiravifond Kingitud Elu, kes kutsus inimesi üles tema ravi toetama. Täna pidi fond aga teatama kurba uudist - Inge on meie seast lahkunud.

"Saime äsja kurvastava kõne, et 47. eluaastal on meie hulgast lahkunud Inge Jalakas," märgib fond, kes toetas kahe lapse ema võitluses rinnavähiga alates eelmise aasta lõpust.

"Inge oli särav, aktiivne ja sportlik inimene, töötas Kuressaares kehalise kasvatuse õpetajana. Ehk siis uus õppeaasta jääb temal tulemata… Inge lähedased ütlesid meile, et fondi toetus oli naise jaoks väga oluline ja ta pidas Kingitud Elu lootuse fondiks."

Inge lähedased tänasid kõiki fondi annetajaid, sest koos aidatakse neid, kes seda väga vajavad. "Rahu ja tröösti Inge perele ja lähedastele."

Ingel avastati rinnavähk aastal 2014, millele järgnesid operatsioonid ja ravi. Neli aastat oli ta vähist vaba, kuniks tuli ehmatav telefonikõne pärast kompuuteruuringut, et luudesse on ilmunud metastaasid.

Nüüdseks oli ta elanud viis aastat hulgaliste metastaasidega. Uue ravimiga, mida rahastas vähifond, seisis haigus stabiilsena, kuni aeg sai tema jaoks otsa.

Inge töötas pikalt huvikooli juhina ja liikumisõpetajana Kuressaare Nooruse koolis. Samuti on ta olnud treener spordiklubis Fitlife. Liikumisüritusi laste tervise edendamiseks korraldas ta aktiivselt seniajani, ühtlasi juhendas ta nii laste- kui täiskasvanute rahvatantsurühmasid osalemaks maakonna ja vabariigi tantsupidudel.

Tagasi üles