TOIT Südamega tehtud hoidised

Copy
VIIVE OTTERI õunamoos kaneeli ja ingveriga viib mälestusteradadele. Maitseb täpselt nagu kunagi vanaema moos.
VIIVE OTTERI õunamoos kaneeli ja ingveriga viib mälestusteradadele. Maitseb täpselt nagu kunagi vanaema moos. Foto: Karl Jakob Toplaan/Saarte Hääl

Viive Otter on Orissaares elav kirglik hoidistaja, kelle retseptid on lihtsad ja kodused. Igal suvel ja sügisel valmistab ta oma koduaia viljadest mitmesuguseid hoidiseid, mida müüb Muhu turul. Tema retseptid on küll lihtsad, kuid täis maitset ja loovust. Meie saime Viive hoidistest lähemalt kuulda, kui uurisime tema letti Muhu nodilaadal.

Viive jaoks on hoidiste tegemine lihtne ja loov protsess, kus ei aeta retseptis näpuga järge ega võeta kõike milligrammi täpsusega. Asju tuleb teha tunde järgi ja lähtudes oma maitse-eelistustest.

“Minu jaoks on oluline, et toiduvalmistamine oleks nauditav, ilma liigse pingutuseta. Kõik käib silma ja maitse järgi – nii saabki iga hoidisepurk täpselt selline, nagu ma soovin. See on minu viis toitu valmistada – lihtsalt, kergelt ja südamega,” selgitab Viive.

Tagasi üles