ÜLEVAADE Kui palju väikseid ja suuri õpilasi erinevates maakonna koolides tänavu alustas?

Copy
KOOLIPERE VÕTTIS SOOJALT VASTU. Valjala põhikooli uus direktor Triin Kald on uude ametisse rõõmsalt sisse elanud.
KOOLIPERE VÕTTIS SOOJALT VASTU. Valjala põhikooli uus direktor Triin Kald on uude ametisse rõõmsalt sisse elanud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sel sügisel alustas Saare maakonnas kooliteed ligi 300 värsket koolilast. Suur hulk õppureid jätkas oma kooliteed gümnaasiumis või kutsekoolis.

Ruhnu kooli jaoks oli tänavune 1. september ajalooline – kooli direktor Gätlin Juhken tervitas Ruhnu kooli 1. klassi astuvat Reneed, oma poega, kes on tänavu ainus Ruhnus kooliteed alustav laps. Juhken ütles Postimehele antud intervjuus, et tegemist on ajaloolise hetkega seetõttu, et viimane kord, kui Ruhnus keegi 1. klassi astus, oli aastaid tagasi. Ruhnu põhikoolis õpib praegu kümme last, kaks neist on koduõppel. Tuleval aastal alustab kooliteed ka Renee noorem vend.

Üksainus laps läks Saaremaa vallas tänavu 1. klassi ka Kaali koolis, kaks Kihelkonnal ja kolm Laimjalas. Kihelkonna koolijuhi Maarika Naageli sõnul on väikekoolis sel õppeaastal kaks liitklassi kokku 12 õpilasega. 1.–3. klassis õpib kuus õpilast ja 4.–6. klassis samuti kuus õpilast.

Tagasi üles