Plaan tõsta visiiditasu 20 eurole tekitab vastakaid arvamusi

Copy
TASUDE TÕSTMIST EI POOLDA: Kuressaare haigla patsientide nõukogu liikme, Saaremaa puuetega inimeste koja juhataja Veronika Allase hinnangul tuleks visiidi-, retsepti- ja voodipäevatasu tõstmise asemel otsida sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonnas kokkuhoiukohti.
TASUDE TÕSTMIST EI POOLDA: Kuressaare haigla patsientide nõukogu liikme, Saaremaa puuetega inimeste koja juhataja Veronika Allase hinnangul tuleks visiidi-, retsepti- ja voodipäevatasu tõstmise asemel otsida sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonnas kokkuhoiukohti. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Terviseminister Riina Sikkuti ettepanek tõsta eriarsti ja haigla erakorralise meditsiini osakonna külastamisel visiiditasu praegusega võrreldes neljakordseks tekitab patsientide esindajais nördimust

ERR-i andmeil tegi terviseminister Riina Sikkut (SDE) vabariigi valitsusele ettepaneku 1. aprillist tõsta töötavate inimeste visiiditasu eriarstile ja erakorralise meditsiini osakonda (EMO-sse) pöördumisel praeguselt 5 eurolt 20 euroni. Rasedatele, pensionäridele ja osalise töövõimega inimestele visiiditasu tõsta kavas ei ole.

Minister leiab, et senisest kõrgem visiiditasu paneks ehk osa inimesi, kes praegu perearstilt abi otsimise asemel EMO-sse lähevad, edaspidi siiski oma perearsti poole pöörduma. Perearsti külastamist tasuliseks muuta plaanis ei ole.

Tagasi üles