Helgi Kuusk saabus Šveitsist ülekullatuna

Copy
Helgi Kuusk, september 2024
Helgi Kuusk, september 2024 Foto: Erakogu

21. septembril võistles saarlasest veteransportlane Helgi Kuusk Šveitsis Bellinzona linnas neljal erineval alal, naastes võistlustelt nelja kuldmedaliga.

Rahvusvahelistel Veteranide kergejõustikuvõistlustel Bellinzonas oli Helgi Kuuse sõnul osavõtjaid veidi alla kolmesaja. Sooja oli ligi 21 kraadi ja päike paistis väga intensiivselt. "Nii uhke oli Eestit esindada teiste võistlejate seas," sõnas Kuusk.

Helgi Kuusk jõudis Šveitsi kohale paar päeva enne võistlust. Nagu korralikule sportlasele kohane, läks Helgi otse staadionile trenni tegema peale rongiga Bellinzonasse saabumist. Helgi tutvus staadioniga, rajakattega, tegi kiireid lühikesi sprindijookse ja harjutas starte. Staadion oli suurepärane ja kõikjale kuhu vaatasid, paistsid silmapiiril mäed.

"Esimeseks võistlusalaks oli 100 meetri jooks, milleks olin hästi valmistunud," rääkis Kuusk. Lootus joosta oma hooaja kiireim aeg ja unistus joosta eelmisse sekundisse õnnestusid. "100 meetri jooksuga ei lähe alati kõik hästi, sest start võib ebaõnnestuda või ei keskendu korralikult kiirele jooksule. Seekord läks start väga hästi ja tulemuseks uus nii eelmise kui selle hooaja isiklik rekord," märkis Kuusk. Isiklik rekord paranes Kuusel koguni poole sekundiga, mis tundus uskumatu saavutus. Helgi Kuuse 100m tulemus oli 21,52 sekundit.

Kuuse teine võistlusala oli 800 meetri jooks, mis toimus 55 minutit peale eelmist, 100m jooksu.

"Üllatus oli suur kui lõpuaeg oli täpselt 4 minutit ja 24 sekundit," märkis Kuusk. See on 10 sekundit kiirem kui tema selle hooaja parim aeg ja 2 sekundit kiirem kui eelmise hooaja parim aeg. Eesmärk sai täidetud.

Kolmas võistlusala oli 200 meetri jooks, kus Kuuse tulemus oli 50,62 sekundit ning neljas 1500m jooks, mille tulemus 10 minutit ja 07,87 sekundit.

Helgi Kuusk sai igal jooksualal esikoha, auhinnaks medalid ning punased veinid. "Veine käsipagasis lennukile võtta ei saa, mistõttu vahetasin võiduveinid Šveitsi šokolaadide vastu," lisas Kuusk. 

Tagasi üles