VIDEO JA GALERII Kuressaare teatri klaver siirdus noorenduskuurile

Copy

Neljapäeval sätiti Kuressaare teatri soliidses eas valge klaverihärra ratastele ja saadeti paariks kuuks meister Ain Rosenstoki juurde turgutamisele.

"Ta oli alkoholitunnustega, tervis läbi, põdurake, aga instrumendi puhul on võimalik noorenduskuur läbi teha. Inimesega mitte," tõdes klaveri renoveerimise eestvedaja, Vanemuise teatrijuht Aivar Mäe. Paari nädala jooksul võetakse pill lahti ja ehitatakse nullist uuesti üles. Ta saab korraliku kõlalaua, uue välisilme, uued katjad, haamrid, keeled, klahvistiku. "Järgmised kolm-nelikümmend aasta saab temaga rahulikult mängida," lausus Mäe.

Uuenduskuuri läbinud instrument jõuab teatrimajja tagasi detsembri keskpaigaks ja tuleva aasta jaanuaris peab ta kandma keskset rolli Vanemuise balletietenduses "Vihm detsembris", mis on pühendatud Frédéric Chopini elule.

Klaveri renoveerimine läheb maksma 9760 eurot ja see summa ei ole veel kaugeltki koos. Oodatud on igas suuruses rahaline toetus, mis võiks laekuda hiljemalt 1. novembriks 2024.

Toetuse palume kanda:

Makse saaja Rahandusministeerium

IBAN EE932200221023778606 (Swedbank)

Viitenumber 3500081458

Palume tasumisel kasutada märksõna "klaver". Kui soovite toetuse tasumise kohta arvet, palume kirjutada e-posti aadressil finants@vanemuine.ee. Kõigi toetajate nimed saavad Kuressaare teatris klaveri juures jäädvustatud.

Tagasi üles