Hillar Lipp kutsub Nasvale vaatama, kuidas meri elada aitab

Copy
Hillar Lipp peab lugu loodusest ja taaskasutusest.
Hillar Lipp peab lugu loodusest ja taaskasutusest. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Aastakümneid kutselise kalurina tegutsenud Nasva elanik Hillar Lipp kutsub huvilisi pühapäeval, 13. oktoobril kell 14 Nasva rahvamajja, et meenutada filmide ja slaidide vahendusel kalurite töid-tegemisi, sadamate rajamist ja rekonstrueerimist.

"Hoiame merekultuuri vaimset pärandit ja inimesi, kes on osanud seda väärtustada. Meri on randlastele ühtaegu töö, toit ja meelelahutus," ütles Hillar Lipp.

Arutelul osaleb kirjanik Ülo Tuulik, kes on kalameestest ja kalapüügist palju kirjutanud. 1983. aasta 1. jaanuariks jõudis teleekraanile Ülo Tuuliku stsenaariumi järgi tehtud dokfilm "Meretöö" – film Nasva kaluritest, kalapüügitraditsioonidest ja Nasva kalurikülast.

Teemapäeva korraldaja Hillar Lipp on oma raamatus "Meri aitab elada" toonitanud, et kaluriamet ei ole kunagi kerge olnud. Kalureid iseloomustavad visadus, vähenõudlikkus ja ühtekuuluvustunne. Need omadused on kujunenud sajanditepikkuses koosluses tujuka merega.

Ilmestamaks seda, kuidas meri elada aitab, näitab Hillar Lipp kuulajatele-vaatajatele mitmekülgset slaidiprogrammi.

Aasta tagasi näitas telemees Margus Muld Kuressaare teatris saalitäiele publikule filmi "Saaremaa sadamad". Eeloleval pühapäeval avaneb mereteemast huvitatuile võimalus näha seda linateost Nasva rahvamajas.

Sama programmiga on merekultuuri hoidjad rahva ees pühapäeva, 20. oktoobri pärastlõunal kell 14 Aste rahvamajas.

Tagasi üles