Orissaare Brass kutsub muusikasõpru sünnipäevale

Copy
Sünnipäevakontserdil kõlavad vanad maailma muusikahitid noortele sobilikes seadetes.
Sünnipäevakontserdil kõlavad vanad maailma muusikahitid noortele sobilikes seadetes. Foto: Freepik

Orissaare Brass tähistab oma 35. sünnipäeva reedel kontserdiga Orissaare kultuurimajas.

Brassi dirigendi Artur Müüri sõnul on kell 18 algavale kontserdile oodatud kõik puhkpillimuusikasõbrad, sealhulgas brassi endised liikmed.

"Esitame peamiselt vanu maailma muusikahitte noortele sobilikes seadetes," ütles Müür. Lisaks on kavas mõned eesti lood, näiteks "Rongisõit", millele on seade teinud Karlis Saar, ja "Harju süit", mille autor on Valdo Rüütelmaa.

Külalisesinejatena astuvad üles Kuressaare muusikakooli puhkpilliorkester (dirigent Matis Männa), Tabasalu Brass (juhendaja Rauno Rüütelmaa) ja Tabasalu Rivitrummarid (juhendaja Riina Rüütelmaa). Peole on kutsutud ka Orissaare Brassi endised dirigendid – 1989. aastal brassi asutanud Valdo Rüütelmaa ja Karlis Saar, kes võttis orkestri oma hoole alla 2009. aastal.

2022. aastal Orissaare Brassi juhtimise enda kätte võtnud Artur Müüri sõnul on selle orkestri edasiviimine tema jaoks suur au.

"Ma olen ise Orissaare Brassi kasvandik ja nüüd saan oma õpilased selle tegemistesse kaasata," ütles Müür. "Muidugi võiks õpilasi rohkem olla, aga olen ka praeguse koosseisuga igati rahul, me oleme nagu üks suur pere."

Praegu osalevad brassi tegevuses aktiivselt Uku Peeter Peedu, Hiie Kärner, Robert Sepping, Joann Kärner, Katre Antonov, Madis Laas, Miia Laas, Ott Tarvis, Joosep Metsaalt, Janek Koppel, Kristo Väljaots ja Rasmus Saarkoppel.

Tagasi üles