TOIT Apelsinimaitseline peeditšatni viib keele alla

Copy
VALMIS ENAM-VÄHEM TUNNIGA: Tõnis Kipperi sõnul tõestab see retsept, et hõrgud road ei nõua alati tunde kestvat kokkamist. Kui osta juba keedetud peet, saab jõuluse mekiga peeditšatni valmis veelgi kiiremini.
VALMIS ENAM-VÄHEM TUNNIGA: Tõnis Kipperi sõnul tõestab see retsept, et hõrgud road ei nõua alati tunde kestvat kokkamist. Kui osta juba keedetud peet, saab jõuluse mekiga peeditšatni valmis veelgi kiiremini. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kõige rõõmustavam osa sellest peediroast on valmistamise lihtsus – peedi keetmine jääb ära, mis säästab aega ja vaeva. Kogu protsess koos ettevalmistustega võtab umbes poolteist tundi ning lõpptulemus on jõulutalvise maitse ja ahvatleva lõhnaga kaste ehk moos, mis sobib imehästi liha või juustu kõrvale. Raadiohääl Tõnis Kipper, kes avastas selle Õhtulehest, märgib, et selle retsepti suurim väärtus on ajavõit – ei mingit tundide pikkust peedivaaritamist.

"Mida siis peediga tavaliselt teha? Enamasti piirdutakse peedi marineerimisega," selgitab Tõnis Kipper oma otsingute algust. "Sügisel, kui proua Luule saatis mulle oma Muhu peete, hakkasin otsima uusi retsepte, mida nendest teha annaks. Siis leidsingi selle retsepti ja proovisin järele."

Tõnis rõhutab, et kui tulemus ei tule suurepärane ja maitsev, võib põhjus olla ainult üks: "Teil ei olnud Muhu peet!"

Tagasi üles