:format(webp)/nginx/o/2025/04/10/16768860t1h6395.jpg)
Toidul on imeline võime hoida elus mälestusi, leiab kondiitriõpetaja Kristiina Rand. “Lood, lõhnad ja retseptid, mida meie peres on põlvest põlve edasi antud, elavad edasi roogades ja maitsetes, mida täna oma köökides valmistan ja oma lastele ja lapselapsele edasi annan,” ütleb ta.
See on Kristiina Ranna sõnul olnud nende pere naiste lugu – lugu, mida on hea mäletada ja elus hoida, sest sellel on igapäevane praktiline väärtus. Tema enda huvi toiduvalmistamise vastu sai alguse lapsepõlvest. Ema ja vanaema õpetused ja oskused on kujundanud ta arusaama heast toidust ja kvaliteetsest toorainest. “Oli igapäevane, et põllult ja aiast tuli värske kraam, metsast marjad ja seened, kodus kasvatati loomi ja kodulinde. Puhtast ja värskest toorainest valmisid kõige maitsvamad road,” kinnitab ta.