Saaremaa vald sai 63 miljoni eurose eelarve

Mehis Tulk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pxhere.com

Saaremaa vallavolikogu võttis eile 18 poolt- ja kaheksa erapooletu häälega vastu valla 2019. aasta eelarve kogumahuga 62 829 411 eurot.

Otsusega andis volikogu ühtlasi vallavalitsusele loa võtta rahavoogude juhtimise eesmärgil lühiajalist laenu kuni 1,5 miljonit eurot ja investeerimislaenu kuni 10,3 miljonit eurot.

Vallavanem Madis Kallas iseloomustas tänavust eelarvet kui “näoga inimeste poole olevat”. “Oleme rõhku pannud sellele, et inimeste palgad, mis on jäänud tasemele, mis ei ole õige, tõuseksid. Teiseks on väga palju lisaressurssi suunatud kõige enam kodanike poolt nõutud valdkonda ehk teede olukorda üle kogu Saaremaa,” rääkis ta.

Vallavanema sõnul peaks igale volikogu liikmele heameelt tegema seegi, et 4,4 miljonit eurot on suunatud lasteaedade ehitusse ja renoveerimisse. Lisaks avardatakse eelarvega mitmeid sotsiaalteenuseid, näiteks koduhooldusteenust, mis neljas ühinenud omavalitsuses seni puudus. Eelarves on ka vahendid mittetulundusühenduste toetamiseks, et säiliks aktiivsete tegijate tegevus ja tekiks juurde uusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles