Skandaalne saarlasest võlanõudja istub vanglas

Andres Sepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AFGANISTANI VETERAN: Lembitu Kitt poseerib oma sotsiaalmeedia kontol avaldatud fotol koos Nikolai Bleskoviga.
AFGANISTANI VETERAN: Lembitu Kitt poseerib oma sotsiaalmeedia kontol avaldatud fotol koos Nikolai Bleskoviga. Foto: facebook.com

Elukutseline võlakütt Lembitu Kitt (60) istub juba teist nädalat trellide taga, sest keskkriminaalpolitsei esitas talle kahtlustuse väljapressimises.

Riigiprokuratuuri nõunik Olja Kivistik ütles Saarte Häälele, et lisaks esimese astme kuriteole kahtlustab keskkriminaalpolitsei Kitti veel ka teise astme kuritegude toimepanemises. Mees on võetud kohtu loal esialgu kaheks kuuks vahi alla. “Vajadusel taotleb prokuratuur vahistamise pikendamist,” lisas Kivistik.

Lembitu Kitt on nii-öelda elukutselise võlakütina tegutsenud viimased paarkümmend aastat. Oktoobris kirjutas Eesti Päevaleht, et ametlikult inkassomehena tegutsev Kitt ei asja oma asju seaduslikult, vaid tema kahe eelmise kriminaalasja toimikud näitavad, et paljudelt inimestelt on Kitt lihtsalt raha välja petnud. “Lisaks ei kõhkle mees kasutamast vägivalda, väljapressimist ning ähvardusi,” teatas Päevaleht.

Politsei pidas Kiti kinni 19. veebruaril. Õhtulehe andmeil võib Lembitu Kiti kinnivõtmine olla seotud ühe kuritegeliku ühenduse tegevuse uurimisega, aga prokuratuur seda väidet esialgu ametlikult ei kommenteerinud.

Hiljuti astus Kitt koos ametivendade Ants Pääri ja Nikolai Bleskoviga üles TV3s eetris olnud Katrin Lusti tõsielusarjas “Võlakütid”. Saate tutvustuses märgiti, et Kiti klientide hulka kuuluvad ka paljud jõukad inimesed, pangad ja teised suurettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles