HÕFF-i retrostaarid on Olavi Antons ja Lauri Aav

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanaari saartel tegutseva ekskursioonibüroo omanik Olavi Antons (vasakul) ja Eesti Kontserdi peaprodutsent Lauri Aav 2013. aasta suvel Kuressaares.
Kanaari saartel tegutseva ekskursioonibüroo omanik Olavi Antons (vasakul) ja Eesti Kontserdi peaprodutsent Lauri Aav 2013. aasta suvel Kuressaares. Foto: Erakogu

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) näitab eriseansil 1980. aastal valminud telelavastust "Kollane mask", mille peaosades astusid üles Olavi Antons ja Lauri Aav.

See, kuidas kollases maskis Jerry Blake aknast sisse ronib, kohutas toonaseid lapsi nõnda, et rohkem kui 30 aastat hiljem hääletati see "Ringvaate" küsitluses üheks kõige kõhedamaks hetkeks ETV lastesaadete ajaloos.

Telelavastuse 40. sünnipäeva puhul toimuvale eriseansile on lubanud minna ka peaosatäitjad Olavi Antons ja Lauri Aav. Toona 12-aastastest poistest on nüüdseks saanud Kanaari saartel tegutseva ekskursioonibüroo omanik ja Eesti Kontserdi peaprodutsent.

"Noortele suunatud saated pidid olema pedagoogilised ja ideoloogiliselt kallutatud ehk igavad, teravama süžeega või lihtsalt põnevaid asju lastele oli teles vähe. Ma olen isegi mingis lavastuslikus luulesaates osalenud, samal ajal mõeldes, et kas nad tõesti arvavad, et seda mõni teismeline vaatab ka," meenutas Antons.

1979. aastal valminud ja 1980. aasta algul ETV ekraanile jõudnud "Kollane mask", milles noored detektiivid ajavad ennast Jerry Blake´iks nimetava murdvarga jälgi, põhineb bulgaaria kirjaniku Nikolai Miziiski jutustusel.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub 25.–28. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles