Muhu nõid tuli "kapist välja": ma ei suutnud enam oma salaelu varjata

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse programmi avab 6. veebruaril nõid Sirkka Muhumaalt.
Tänavuse programmi avab 6. veebruaril nõid Sirkka Muhumaalt. Foto: EVE NAABER

​Muhus tegutsev nõid Sirkka avab homme Muhus Liival endise lihapoe Tuul ruumides oma Nõiapoe. Pood võtab kokku nõid Sirkka – kodanikunimega Sirkka Pintmann – tegemised.

Nimelt on ta viimased 10 aastat töötanud erinevaid projekte vedades talutoidu propageerimisega. “Alustasin Tallinnas Maakaup.ee e-poega, mis töötas seitse aastat, algatasin liikumise OTT (Otse Tootjalt Tarbijale), mis kasvab edukalt siiani, ja aitasin taluliidul lansseerida katuskaubamärgi Ehtne Talutoit,” kõneles Pintmann.

Võtsin otsuse vastu, et minust saab ametlikult nõid.

- SIRKKA PINTMANN

Ta isiklik hobi on aga eluaeg olnud nõiavärk. Sirkka on enda sõnul rituaale teinud ajast, kui end mäletab. “Täpselt aasta tagasi otsustasin, et mul tuleb “kapist välja” tulla. Ma ei suutnud enam varjata oma salaelu,” muheles ta.

Eelmise aasta 21. märtsil istus ta enda sõnutsi Tenerifel koopas ja mõtles viis päeva oma elu üle järele. “Seal võtsin otsuse vastu, et minust saab ametlikult nõid.” Sirkka transformatsioon on kestnud seega täpselt aasta. Ta enda sõnul on see olnud üsna keeruline ja kohati ka valulik enesearengu protsess, aga lõpuks on ta n-ö pärale jõudnud.

Elu tõi Sirkka Muhusse ja tegemist oli paljude juhuste kokkulangemisega. Seda tähistabki ta täna oma nõiapoe avamisega. “Mul tuli mõte võtta kokku kõik, mida seni elus teinud olen – armastus talutoidu vastu ja nõiavärk ning tegelikult olen ka luuletaja,” nentis ta.

Sirkka nõiapood on seega talutoidu- ja esoteerikapood, millist vist Eestis seni olemas polegi. “Minu pood on muhulaste jaoks kingipood, aga ka tervisepood ning esoteerikakaupade pood ja siit saab kohalikku talutoitu,” kinnitas ta.

Turistidele võib pood lihtsalt intrigeeriva nime tõttu huvi pakkuda, samas on see suurepärane suveniiripood, sest Sirkkal on seal üksjagu kohalikku kaupa. “Mul on ka mõte käivitada siin kollase maja (Liiva keskuses, kus asub ka kohvik Samsara – toim) hoovis Muhu OTT, mis tähendab, et lisaks poes pakutavale saab muhulane soetada neljapäeviti talukraami otse tootjatelt,” avaldas nõid Sirkka. Selle plaani tahab ta ellu viia mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles