Saaremaa vald ostab 600 õnnitluskaarti puuetega inimestelt

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Saaremaa vallavalitsus plaanib edaspidi kinkida sünnipäevalastele suuremate juubelite puhul kaardi, mis on valmistatud puuetega inimeste poolt. 600 kaardi ostmiseks küsitakse näidiseid Saaremaa puuetega inimeste kojalt, Randvere tööõppekeskuselt ja Kuressaare Hoolekandelt.

Vallavalitsuse juhtkonna abi Anu Teppan selgitas, et siiani on eakate õnnitlemine toimunud nii, et vallavanema allkirjaga õnnitluskaardid on 75., 80., 85., 90., 95-nda ja sealt edasi iga sünnipäeva puhul saadetud postiga.

Lisaks on sotsiaaltööspetsialist käinud väljaspool Kuressaaret elavatel eakatel kodus alates 80. sünnipäevast ja sellele järgnevate juubelite puhul ning viinud kingituseks valla kruusi. “Selle külastuse eesmärk on saada ülevaade, kuidas eakas inimene toime tuleb ja kas tal on abi vaja,” märkis Teppan.

Alates 2019. aastast saadetakse kaart postiga ainult 75. sünnipäeva puhul, alates 80. sünnipäevast viivad sotsiaaltöötajad nüüd kaardi koos kommikarbiga sünnipäevalapsele koju. See hakkab nii olema kogu vallas.

Alates 100. sünnipäevast läheb eakat õnnitlema koos sotsiaaltööspetsialistiga ka vallavalitsuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles