Vallavolinik Mart Maastik jätab kommunaalpoliitika (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Maastiku sõnul saaks Saaremaal parima tulemuse, kui vallajuhtimisse oleks kaasatud kolm suuremat volikogu fraktsiooni ehk Reform, sotsid ja Saarlane.
Mart Maastiku sõnul saaks Saaremaal parima tulemuse, kui vallajuhtimisse oleks kaasatud kolm suuremat volikogu fraktsiooni ehk Reform, sotsid ja Saarlane. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Aastaks oma rahvasaadiku volitused peatanud Saaremaa vallavolikogu Saarlase fraktsiooni esimees Mart Maastik lõpetab poliitikukarjääri.

Maastik ütles Saarte Häälele, et peatas volitused esialgu järgmise aasta 1. märtsini. “Siis otsustan, kas tahan naasta või mitte,” sõnas ta, lisades samas, et suure tõenäosusega on lahkumine siiski lõplik.

Vallasekretär Liis Juulik teatas, et Maastiku asendusliikmeks määratakse Marit Tarkin. Pärast 28. märtsi volikogu istungit koguneb valla valimiskomisjon aga uuesti seoses abivallavanema kohalt lahkuva Mart Mäekeri volikogu liikme staatuse taastumisega. Kuna Mäeker valiti volikogusse valimisliidu Saarlane kandidaadina, lõpetatakse Tarkini volitused asendusliikmena.

Tarkin andis Saarte Häälele teada, et oma ootamatult sülle langenud rahvasaadikukohustusi ta sel nädalal paraku täita ei saa, kuna viibib kuni pühapäevani välismaal.

Aktiivsest poliitikast eemaletõmbuv Maastik ütles, et ligi pooleteise aastaga pole Saaremaa valda korralikult toimima saadud. Üks põhjusi on tema hinnangul Toompea poliitika laskmine valla juhtimisse. “Eriti segab seda kahe kannika seadus. Lõpuks pole saarlasel vahet, milline erakond või nimekiri moodustab koalitsiooni, vaid see, kuidas vald oma ülesandeid täidab ja kuidas selle juhtimisega hakkama saadakse,” lausus ta.

Maastik märkis, et Madis Kallas esitas pärast kohalikke valimisi mitte just väga usutava näitemängu, justkui soovinuks ta luua laiapõhjalist koalitsiooni. “Meie aruteludes oli see ka reaalselt võimalik. Selleks, et vald hästi toimiks, ei peakski ju kõik koalitsioonis olema. Piisaks sellest, kui teemad reaalselt ka kõigiga läbi räägitakse ja siis ka enne volikogusse jõudmist enam-vähem kokkulepe saavutatakse. Selline riigikogust ülekantud jõupoliitika ei sobi meie valimisliidu arvates vallajuhtimisse,” rääkis Maastik.

Riigikogust ülekantud jõupoliitika ei sobi meie valimisliidu arvates vallajuhtimisse.

- Mart Maastik

Tema sõnul iseloomustab Saaremaad praegu imelik fenomen, kus valda juhib kolme häälega Keskerakond. “Ja vaata millise nurga alt tahad, ei saa aru, kus peitub see võluvõti, miks see nii on,” lausus ta.

Maastiku sõnul saaks Saaremaal parima tulemuse, kui vallajuhtimisse oleks kaasatud kolm suuremat volikogu fraktsiooni ehk Reform, sotsid ja Saarlane. “Selline triumviraat hoiaks ära suuremad rumalused ja esindaks ka suurema osa saarlaste huve,” nentis ta.

Mart Maastik lisas, et vallavanem Kallas on lubanud muudatusi, aga kas need ka vilja kannavad, näitab aeg. 

Uue võimaliku koalitsiooni teemat on valimisliidus Saarlane Maastiku sõnul arutatud kogu aeg.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles