KÜSITLUS: Millal viimati teatris käisite? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: unsplash.com

Täna, 27. märtsil on rahvusvaheline teatripäev. Saarte Hääl küsis saarlastelt, millal nad viimati teatris käisid.

Hannabel Ilus
Hannabel Ilus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hannabel Ilus Sakla külast:

Ma ei teagi. Lähiaastatel küll mitte – arvan, et ajapuuduse tõttu. Vaatame pigem komöödiat.

Kaarel Sirel
Kaarel Sirel Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kaarel Sirel Tehumardi külast:

Väga ammu. Ja vist ikka Saaremaal. Kõige hilisem teatrikogemus – ma ei tea, kui vana ma siis olin – oli siis, kui olin alles väike poiss. Lavastus oli “Morten lollide laeval” ja see meeldis mulle. Mulle ei meenu, et oleksin hiljem veel teatris käinud. Mõnikord vaatan küll, mis etendused Kuressaare Linnateatris on, aga kuna elan Kuressaarest väljaspool, on teatris käia natuke keeruline. Kui midagi huvitavat silma hakkaks, tuleksin teatrisse küll – vahet ei ole, kas külla tuleb mandri teater või mängib meie enda oma.

Liina Auväärt
Liina Auväärt Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Liina Auväärt Kuressaarest:

Käisin Kuressaare Linnateatris vaatamas seda viimast lavastust “Tasa, vaikselt sõudvad pilved” – seda, mis räägib Saaremaa mässust. Mulle meeldis, eriti need meie oma koolipoisid. Pärast lugesin veel ajalugu – ma ei mäletanud ju seda üldse. Ega ma väga tihti teatris ei käi – kui hakkan vaatama, et võiks minna, on piletid juba välja müüdud.  Lisaks Saaremaale olen käinud ka Pärnus teatris. Mulle meeldivad rohkem komöödiad. Häid näitlejaid on Eestis nii palju. Üks lemmikuid on kindlasti Priit Võigemast. Käisin just “Tõe ja õiguse” filmi vaatamas. Teatrilavale toomiseks on see Tammsaare teos natuke liiga pikk.

Jaan Sooäär
Jaan Sooäär Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jaan Sooäär Kuressaarest:

See võis olla nii viis aastat tagasi. Pealkirja ma ei mäleta, aga see oli nii kehv tükk, et tulime poole pealt ära. Pool saali läks tühjaks. See oli meie teatrimajas, aga mingi kaugemalt tulnute etendus. Ma ei tea, mis nad seal laval tegid – rahvas hakkas kõik püsti tõusma ja läksid minema. Kunagi käisin teatris sagedamini, mu vend töötas teatris, aga see oli vist kuuekümnendatel. Telekast vaatan vahel etendusi küll, kui on midagi head. Komöödiad meeldivad rohkem, sest nali on kõige parem.

Marko End
Marko End Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Marko End Viidumäelt:

Käisin viimati teatris ligi kolm nädalat tagasi. Oli üks lõbus lasteetendus, mida käisin koos lapsega vaatamas – “Sipsikut” siinsamas Kuressaares. Mulle endale meeldis ka väga – tuli lapsepõlv meelde, olen ju ise Sipsiku-raamatut lugenud. Teatrietenduste valikut meil siin Saaremaal ikka on – meie oma linnateater annab täitsa kenasid etendusi. Eriti sageli ma teatris siiski ei käi, rohkem ikka kinos.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles