JUHTKIRI: Nõudlus ja pakkumine

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamekodu Upal.
Südamekodu Upal. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Vaevalt üle Eesti laienev Südamekodude kett üht “lüli” Saaremaale kavandaks, kui siin hooldusteenuse järele nõudlust poleks. 

Alles kümme päeva tagasi kirjutas Saarte Hääl, et ühtekokku ootab Saaremaal tegutsevates hooldekodudes koha saamiseks järjekorras kümneid ja kümneid inimesi. Tõsi, osa neist ei vaja kohta kohe ja osa on kirja pandud n-ö igaks juhuks. Isegi siis aga, kui nüüd ja kohe vajaks üldhooldusteenust vaid näiteks kolmandik kirja panduist, on neid olemasolevate hooldekodude kohta ilmselgelt liiga palju. 

Meenutagem, et Saaremaa vallavalitsusel oli Kuressaare ametikoolile kuulunud õppehoone osas küll eelisostuõigus, mis jäeti siiski kasutamata. Üle Eesti Südamekodusid rajavad ettevõtjad nägid aga kinnistus võimalust.

Saaremaa hooldekodude sekka – millest enamik on omavalitsuse hallata –, kuulub neid, mida klientide lähedased kiidavad. Paraku on selliseidki, mille aadressil tehakse enamasti kriitikat. Kui teenuse hinnas erilist vahet ei ole, teenuse kvaliteet erakätes olevas hooldekodus võib aga mõnele praegusele hooldekodule silmad ette teha, võib vist prognoosida, kumma kasuks klient või tema lähedased oma valiku teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles