MaiGroupi kolmas album peegeldab muutusi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Basskitarrist Mai Leiszi bändi MaiGroup kolmas album räägib loo Saaremaa külast pärit noore naise jõudmisest Los Angelesi betoondžunglisse, muusikatudengi kasvamisest maailmas tuuritavaks muusikuks ja õnne leidmisest.

Album “Metamorphosis” tuleb välja täpselt nädala pärast, 23. aprillil, vahetult enne Mai kontserte Jazzkaarel. Paraku selle festivali raames tema esinemist Saaremaal näha ei saa. Mai astub üles 24. aprillil Haapsalu kultuurikeskuses, 25. aprillil Rapla kultuurikeskuses ja 27. aprillil Tallinnas Punases Majas. Päev varem annab ta Tallinnas ka Jazzkaare kodukontserdi.

Aga pärast festivali on praegu Ameerika läänerannikul elaval ja töötaval muusikul siiski mahti läbi põigata ka kodusaarelt. “Pere ja sõbrad on toit minu hingele. Kauaks ei saa paraku aega maha võtta, sest päev pärast USA-sse naasmist alustan uut tuuri David Crosbyga,” rääkis ta Saarte Häälele.

David Crosbyga esineb saarepiiga ka augustis New Yorgis toimuval festivalil Woodstock 50. Omaaegse kultusfestivali mälestusüritusel saab muu hulgas näha seal poole sajandi eest laval olnud ansambleid Canned Heat ja Hot Tuna, aga ka selliseid artiste nagu Jay-Z, Pussy Riot, The Killers, Robert Plant, Miley Cyrus, John Fogerty, Carlos Santana ja paljusid teisi.

Vana džässistaar, kellega Mai on juba mitu aastat koostööd teinud, lööb vokalisti ja ühe autorina kaasa ka “Metamorphosisel”. Lisaks Crosbyle on plaadil külalisesinejatena veel Bill Frisell, Greg Leisz ja Charles Lloyd.

Mai Leisz esineb tänavusel Jazzkaarel oma ansambliga MaiGroup.
Mai Leisz esineb tänavusel Jazzkaarel oma ansambliga MaiGroup. Foto: Anna Webber

Kolmanda plaadi salvestamine oli Mai sõnul väga mõnus. “Selle asemel, et salvestada plaat Rootsis, mis oleks kindlasti olnud mugavam ja palju odavam variant, otsustasin, et kuna minu elu on nüüd siinpool Atlandi ookeani, siis peaksin ma töötama ka siinsete inimestega,” rääkis ta veebiajakirjale Häppening. “Minu muusikutel Björnil ja Callel oli see esimene kord Ameerikas, nii et planeerisin kõik nii, et neil oleks natuke aega ka ringi luusida ja Hollywoodi avastada.”

Töötati Groove Masters stuudios Santa Monicas, mis ei ole miski “pime jazzikoobas”, vaid tipptasemel stuudio, kus lõid kaasa oma ala tipud. Puldis istus legendaarne mitme Grammy omanik Jim Scott, keda tuntakse tema pikaajalisest koostööst Tom Petty, Stingi, Bob Dylani ja paljude teistega.

“Metamorphosis” räägib kasvamisest, arenemisest ning õppimisest. “Palju on olnud lahtilaskmist vanadest mõttemustritest, et saaks tervitada uut ja värsket elujõulist energiat,” selgitas Mai, kelle jaoks ei tähenda lahtilaskmine aga kindlasti mitte kodukoha unustamist. “MaiGroupiga loodan Saaremaale tulla sügisel. Ehk õnnestub,” sõnas ta.

MaiGroupi albumid

“Metamorphosis” 2019

“You” 2015

“Luv“ 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles