Leisi rahvas tahab Melsase maja korda teha

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melsase maja.
Melsase maja. Foto: Saarte Hääl / arhiiv

Leisi elanikud soovivad aleviku keskel tühjalt seisva kahekordse hoone korda teha ja kogukonna jaoks kasutusele võtta.

Leisi osavallakogu esimees Liina Saar ütles, et esmaspäeval Leisis peetud kogukonnatunnis lepiti kokku, et esimese sammuna taotleb MTÜ Leisi Selts valla kaasavast eelarvest maksimaalselt võimaliku summa 25 000 eurot hoone juurdeehitise rekonstrueerimiseks. Eesmärk on ehitada Leisi alevikus hetkel puuduv avalik tualettruum (inva-WC) ja tagada hoones veevarustus.

Rahva seas Melsase majana tuntud hoone esimesel korrusel saab loodetavasti lähiajal suurema ruumi Leisi apteek, praegune apteegiruum võiks aga leida kasutust kohaliku käsitöö müügikoha ja infopunktina. Hoone teine korrus võiks edaspidi minna kohalike noorte käsutusse. 5. mail saavad Melsase maja hoovis kokku talgulised, et hoone ümbrus korda teha.

Leisi alevikus Mustjala maantee 3 asuv kinnistu tuli valla omandisse 2014. aasta kevadel pärimisseaduse alusel pärast maja omaniku Tõnu Melsase surma. Juhul kui Leisi elanikud poleks hoone kasutuselevõtu vastu huvi üles näidanud, paneks vald selle tõenäoliselt enampakkumisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles