Uus reisifirma toob Saaremaale maksujõulised Hiina turistid

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: unsplash.com/Tom Barrett

Hiljuti Kuressaares registreeritud reisifirma MuMu Travel OÜ on seadnud oma eesmärgiks korraldada maksujõulistele hiinlastele reise Saaremaale.

Reisifirma üks omanikke on saarlane Madis Ait ja teine hiinlane Xumei Mu. Ait rääkis Saarte Häälele, et firma sihtgrupp on Aasia turistid. Reise plaanib ta korraldada koostöös nende oma kohalike reisibüroode ja reisikorraldajatega. Plaan tuli Aidale pähe Hiinas olles.

“Elan ise ka poole kohaga Pekingis ja oli vaja leida võimalus, kuidas aidata kohalikku majandust Eestis ja eelkõige Saaremaal,” põhjendas Madis Ait reisifirma loomist. “See on siis minu panus,” lisas ta.

Aida sõnul üritavad nad vältida odavat massturismi, kuna see ei aitaks kohalikke ettevõtteid nagunii kuigivõrd. “Vaja on tarbijaid,” kinnitas ta. “Massturism külvaks rohkem segadust kui kasu kohalikku ellu.”

Vastalustanud reisiettevõtja plaanid on seatud juba selleks suveks. Mis puutub sügis- ja talveperioodi, siis sellega tuleb veel eraldi vaeva näha, kuna need on just need ajad, mil Aida hinnangul on Saaremaale rohkem turiste tarvis. “Kindlasti on see oluline hotellidele ja kohalikele ettevõtetele,” märkis ta. Valitud sihtgrupiga selle eesmärgi teoks tegemine Madis Aida hinnangul võimatu ei ole, aga kindlasti on see tema jaoks suur väljakutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles