Lustjalas valmis esimene pimedate laste raamat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Läinud reedel esitleti Lustjala mängumaal esimest Saaremaal valminud puuteraamatut, mis mõeldud pimedatele ja vaegnägijatele lastele.

Raamat „Unenägu puulehtedest” valmis Katrin Karu, Annika Aabi ja Leenamari Pirni mõtte- ja kätetööna. Raamatuga kaasas oleva, Kadi raadios valminud CD on sisse lugenud Ellen Teemus ning taustamuusikat mängis Mart Aardam.



Lisaks CD-le on raamatu alguses ja lõpus tekst nii tavapärasest suuremate tähtedega kui ka Braille’ ehk punktkirjas.


„Selliseid raamatuid võiks kindlasti rohkem olla,” ütles esitlusel Saaremaa ühisgümnaasiumi 4. klassis käiv Izabella Botškarjova (fotol), kes vaegnägijana katsetas raamatut pärast selle valmimist. Izabella, kes ei olnud varem puuteraamatuid näinud, leidis, et need on päris huvitavad ning annavad kindlasti uusi kogemusi.



Katrin Karu sõnul tegid nad raamatut pärast põhitööd ja et tegemist on väga töömahuka asjaga, võis selleks hinnanguliselt kuluda ühe inimese kuu tööaeg. Materjali maksumust Lustjala perenaine öelda ei osanud, tema sõnul saadi esialgu hakkama oma vahenditega. Raamatu tiražeerimiseks plaanitakse kasutada Lustjalas käivate vabatahtlike laste abi.



Laupäeval osales „Unenägu puulehtedest” Tallinnas toimunud puuteraamatute konkursil, kust 36 üllitise seast valiti parim, mis läheb Prantsusmaale Tactuse konkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles