Martin Kivisoo peab hobusekasvatust mahepõllunduse osaks

Aare Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muhu muuseumi kunagine direktor Martin Kivisoo on talumehena teoks teinud oma unistused ja eesmärgid nii hobusekasvatuses kui ka huvilistele kodusaare tutvustamises ning nüüd ka 60-pealise Herefordi tõugu veisekarja pidamises.

Tihuse turismi- ja hobusekasvatustalu teavad mitte üksnes muhulased, vaid inimesed üle Eesti ja palju kaugemaltki. Suurte teadmistega ja hea vestlemisoskusega Tihuse peremeest Martin Kivisood tuntakse siin ja sealpool Suurt väina. Tihuse hobustega on ratsutanud soomlased, sakslased, rootslased, ameeriklased ja veel paljude rahvuste esindajad.

“Inimesed, kes meid külastavad, on huvitatud hooldatud ja tegusast Muhumaast. Kui meil õnnestub neile näidata Muhu saart, kus heinamaid niidetakse ja karjamaadel loomi karjatatakse, siis see ongi nähtus, mida vaatama tullakse. Karges ja harimata maad ei taha turist näha,” arutles Martin Kivisoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles