Miss Estonia 2008 tiitli võitis saarlanna Kadri Nõgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Laupäeval toimunud Miss Estonia 2008 iluduskonkursil krooniti erinevate voorude alusel parimaks 21-aastane saarlanna Kadri Nõgu. “See kõik ei ole veel täielikult kohale jõudnud,” ütles võidukas kaunitar päev peale konkursi võitmist, “aga tunne on suurepärane.” Nõgu hinnangul tagasid edu vaba suhtlemisoskus ja kirjutatud essee. “Võistlusel osalemiseks pidi kirjutama essee, mille järgi hinnati kandidaadi isiksust – miss Estonia peab olema kooskõlas mõistuselt ja välimuselt,” rääkis Nõgu, lisades, et essee oligi võistluse üks raskemaid elemente.

 “Essee tuli kirjutada kõige raskemal teemal üldse – see pidi olema iseendast,” sõnas Nõgu ning lisas, et iseendast kirjutamine ei tähendanud pelgalt rääkimist sellest, kes sa oled ja mida teed – kirjutada tuli sügavamatel teemadel. “Mina kirjutasin enda eluhoiakutest ja isiklikest arvamustest erinevatel teemadel,” paljastas saarlanna hea essee sisu.

Kadri ema Raili Nõgu tunneb tütre saavutusest uhkust. “Me oleme väga uhked tema üle ja rõõmsad, et ta otsustas siiski osaleda – alguses oli kaalumishetk, kas osaleda konkursil või mitte,” sõnas Raili ning lisas, et kõhklus tekkis eelkõige Kadri tagasihoidlikkusest. Ema sõnul pole Kadri – hoolimata sellest, et ta momendil Tallinnas töötab ja elab – kodust veel välja kolinud. “Kodu on siiski Saaremaal, siia oodatakse teda alati tagasi,” lausus Raili.

Miss Estonia peakorraldaja ja žürii liige Valeri Kirss ütles Oma Saarele, et Kadri võlus žüriid eelkõige oma vahetu ja toreda olemusega. “Ta jättis väga inimliku ja heatahtliku mulje ja see oligi tema peatrumbiks,” sõnas Kirss, kelle sõnul võib selle kanda saar-laste sõbralikkuse arvele. “Sisemine ja välimine tasakaal oli tal samuti väga hästi paigas,” sõnas peakorraldaja. Kirjutiste kohta sõnas Valeri Kirss: “Essee oli Kadril loomulikult hea, aga sel aastal oli kirjutiste tase suhteliselt ühtmoodi – väga tihe konkurents oli.”



Missikandidaadid pidid kodutööna kirjutama essee, välja valima hea teo, ette valmistama talendinumbri ja fotod. Finaalkohtumisel vesteldi žüriiga, käidi kohvikus esseesid arutamas, külastati kunstinäitust ja räägiti oma heast teost ning valitud pildist. Missikontoris tehti fotosessioon ja krooniti võitjad.

Miss Estonia tiitli võitnule teeb FIE Kirss reklaamialase koostöö ettepaneku ning sellega nõustunud saavad võimaluse esindada Eestit Miss Universe, Miss Europe ja Miss Internationale ja teistel rahvusvahelistel võistlustel.


Samuti saab saarlanna võimaluse esindada meid Miss Baltic Sea & Skandinavia 2009 võistlusel.




Võitjad:

Miss Estonia 2008: Kadri Nõgu



Esimene Printsess: Julia Kovaljova



Teine Printsess: Viktoria Dementjeva



Mister Eesti 2008: Kaido Matson



Mister Eesti 2008 Esimene Prints: Roland Jääger



Erikonkursside võitjad:


Miss Foto ‘08 tiitli sai miss Kadri ja Mister Foto ‘08 tiitli mister Kaido



Miss Persoon ‘08 on miss Julia ja Mister Master ‘08 on mister Roland

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles