Kuressaares algab lapsehoidjate koolitamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab Kuressaare ametikoolis väikese lapsega kodus olevatele vanematele mõeldud pilootprojekt, mille eesmärgiks on oskuste andmine oma lapsehoiufirma loomiseks.

Koolitusel saavad osaleda vanemad, kelle vanemapuhkus on lõppenud. Eelkõige tahetakse projektiga aidata neid vanemaid, kes mingil põhjusel pole saanud tööle tagasi minna: näiteks puudub töökoht või pole lasteaiakohti.



“Õpilasi on meil üle Saaremaa, ka Muhust,” sõnas projekti mentor Ade Toomann. “Koolis hakkavad nad käima keskmiselt neljal päeval kuus.”


Kokku on koolitusele registreeritud 15 õppijat, kes saavad 240-tunnise koolituse raames teadmisi nii lapsehoiust kui ka ettevõtlusest.


“Majanduslikus mõttes on õppijatele loodud väga head tingimused,” ütles Toomann. “Nad saavad stipendiumi, sõiduraha ja koolituspäevadel tasuta lõunasöögi. Neli tublimat õppijat saavad ka täiendavat ettevõtlusalast nõustamist ja stardikapitali oma äritegevuse alustamiseks.”



Projekt lõppeb mais kutse-kvalifikatsioonieksamiga. “Loodame, et kõik osalejad saavad lapsehoiuteenuse pakkumiseks vajaliku kutseeksami sooritatud ning me anname kõigile juunis pidulikult kätte kutsetunnistused,” lausus Toomann.


Pilootprojekti rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi meetme “Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine” raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles