Kirjandusauhinna “Esimene samm” tänavune laureaat on Liisa Saaremäel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prima Vista kirjandusfestivali raames anti välja 333 euro suurune kirjanduspreemia “Esimene samm”, mille pälvis Saaremaa ühisgümnaasiumi 18-aastane abiturient Liisa Saaremäel oma luuletekstidega “3 epitaafi “Triumfikaare” ainetel”, mis ilmusid ajakirja Värske Rõhk 24. numbris.

Tänavusele “Esimese sammu” konkursile esitati 15 preemia statuudile vastavat kandidaati. Esitatud tekstide seas oli nii luulet kui ka proosapalu, mis olid 2010. aasta jooksul ilmunud ajakirjades Looming, Vikerkaar, Värske Rõhk ja ajalehes Müürileht.



“Sel aastal oli “Esimene samm” küllaltki pikk samm edasi, kuna tänavu oli kõigi aegade võrdluses kõige suurem autorite ja esitatud tööde arv. Võrdsete võimaluste võitluses võitis noorus, milles oli kogemuslik vormitunnetus, mida sellisest vanusest ei oleks osanud oodata ning mis annab lootust järgmisteks sammudeks,” rõõmustas tänavuse hea saagi üle žürii esimees Hannes Varblane.



Žürii koosseisu kuulusid veel Eesti kirjanduse seltsi teadussekretär ja TÜ eesti kirjanduse lektor Marja Unt, Eesti kirjanike liidu Tartu osakonna esimees, kirjanik ja literaat Berk Vaher, TÜ eesti kirjanduse doktorant Krista Ojasaar ning “Esimese sammu” 2010. aasta laureaat Margit Sirenzky (Marit Sirgmets).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles