Vald lubab avalikke pakendikonteinereid juurde

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SUURUS ON SIISKI OLULINE: Pärast ETO konteinerite äraviimist Kitzbergi tänava parklast on seal vaid üks TVO-le kuuluv pakendikonteiner, mille ületäitumise kohta on vald ka ettekirjutuse teinud.
SUURUS ON SIISKI OLULINE: Pärast ETO konteinerite äraviimist Kitzbergi tänava parklast on seal vaid üks TVO-le kuuluv pakendikonteiner, mille ületäitumise kohta on vald ka ettekirjutuse teinud. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare avalike pakendipunktide arvu vähendamine kolmele on viinud nende mahutite pideva ületäitumiseni.

Kuressaares tegeleb pakendijäätmetega kolm äriühingut – Eesti Pakendiringlus (EPR), Tootjavastutusorganisatsioon (TVO) ja Eesti Taaskasutusorganisatsioon (ETO). Kui varemalt on linnast ära viidud TVO ja EPR-i avalikud konteinerid, siis nüüd likvideeris pakendipunktid ka ETO.

Alates maist on Kuressaares kolm avalikku pakendipunkti: Kihelkonna mnt Rimi juures (omanik ETO), Mooni ja Marientali tee ristmikul olevas parklas (EPR) ja Kitzbergi tänava bussiparklas (TVO). Kui viimases on ainult üks kollane konteiner, siis näiteks Rimi juures on mahuteid seitse. Ületäitumine mõlemas kohas näitab, et seda on vähe.

Bert Holm
Bert Holm Foto: saaremaavald.ee

Saaremaa vallavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Bert Holm (fotol) ütles, et kõikidesse avalikesse pakendipunktidesse tuuakse lähiajal konteinereid juurde, et ületäitumist ohjata. Samas tuletas Holm meelde, et Kuressaares ja Kudjapel on pakendijäätmete kodust äraandmine eelmise aasta lõpust tasuta. Tema hinnangul aitab kõige tõhusamalt konteinerite ületäitumist vältida see, kui eramajade valdajad ja korteriühistud liituvad pakendite kodust kogumise süsteemiga.

Vallavalitsuse teatel minnaksegi mai alguses Kuressaares ja Kudjapel üle täielikult pakendite kodudest kogumisele. Kõik kolm organisatsiooni tulevad edaspidi ise kliendi juurde pakendijäätmetele järele ega eelda, et need peaks viima avalikku pakendipunkti. 

Pakendite kodust äraandmise teenust saavad kasutada kõik Kuressaare ja Kudjape majapidamised. Pakendid viiakse ära tasuta.

Säilivad eelmainitud kolm avalikku pakendipunkti, lisaks saab pakendijäätmeid tasuta ära anda Kudjape jäätmejaamas. Endiste Kaarma, Kärla ja Lümanda valdade elanikud saavad pakendeid samuti ära anda kodust.

Teenust osutab väikse tasu eest OÜ Prügimees. Teistes valla piirkondades võimalus pakendijäätmete kodus äraandmiseks puudub. See peaks siiski tekkima järgmise aasta algusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles