Läänemere saari ühendav B7 võib laiali minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veerand sajandit tegutsenud Läänemere saarte koostööorganisatsioon hakkab lähiajal vaagima jätkamise mõtet.

Juba praeguseks on B7-st saanud sisuliselt B5, kuna organisatsioonist on välja astunud Bornholm (Taani) ja kohe astumas Öland (Rootsi). Jäänud on Saaremaa, Hiiumaa, Gotland (Rootsi), Rügen (Saksamaa) ja Ahvenamaa (Soome). Need saared on esialgu oma koostöösoovi veel kinnitanud.

Sel aastal rotatsiooni korras B7 eesistujasaare rolli täitva Hiiumaa maavanem Riho Rahuoja ütles Saarte Häälele, et Öland põhjendas oma lahkumist suure hõivatusega, teiste rahvusvaheliste projektide ja ka eesmärkide muutumisega.

Bornholmi saare esindaja põhjendas saare lahkumist organisatsioonist lihtsalt: kasu B7-st oli väiksem kui kulu.

Kui veerand sajandit tagasi oli B7 saartele pea ainus võimalus koostööd teha, siis nüüdseks on need võimalused laienenud ning näiteks dubleerib osaliselt B7 tööd Euroopa mereliste äärealade konverentsi saarte ja Läänemere komisjon.

Nii Hiiu maavanem Rahuoja kui ka Saare maasekretär Jaan Leivategija ütlesid Saarte Häälele, et esmalt arutab B7 juhtkomitee, kuidas ja kas edasi minna.

Rahuoja toonitas, et kindlasti on palju B7 üritusi, nagu noorte mängud ja kultuurivahetus, mis võiksid igal juhul jätkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles