Kolledžis kaitsti lõputöid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TEHTUD: Turismi- ja toitlustuskorralduse eriala üliõpilased Signe Lonks ja Anni-Regina Tammsalu said oma lõputöö õnnelikult kaitstud. Foto: Tambet Allik
TEHTUD: Turismi- ja toitlustuskorralduse eriala üliõpilased Signe Lonks ja Anni-Regina Tammsalu said oma lõputöö õnnelikult kaitstud. Foto: Tambet Allik Foto: Saarte Hääl

TTÜ Kuressaare kolledžis kaitsesid oma lõputöid eile turismi- ja toitlustuskorralduse ning väikeettevõtluse eriala tudengid. Elektroonsete süsteemide ja väikelaevaehituse eriala lõputööd said kaitstud nädal varem.

Kuressaare kolledži direktori Anne Keerbergi sõnul kaitses sel kevadel oma lõputööd 22 lõpetajat. Üldise tasemega jäi ta väga rahule, sest positiivse hinde said kõik tööd. Keerbergi hinnangul olid tööd uudsed ja teemad värsked ning komisjonil oli neid tõesti huvitav lugeda.

“Tööd olid praktilise väärtusega, mõned spetsiaalse ettevõtte probleemide lahendamisele suunatud, mõned üldteavitavad või kogu Eestile laiendatavad uurimused,” märkis ta.

Osa töid oli kvaliteedi- ja erinevate standardite nõuetele vastavusest ning arendustest. “Seda kõigis valdkondades, milleks kolledž spetsialiste ette valmistab – toitlustus, majutus, elektroonikatööstus, väikelaevaehitus, väikeettevõtlus,” kinnitas Keerberg.

Turismi- ja toitlustuskorralduse eriala lõputööde teemad oli üsna erinevad. Kadi Haandi keskendus oma töös jalgrattaturismile Saare maakonnas Värava talu näitel, Eveli Iloste uuris kliendikogemuse juhtimise juurutamist OÜ GOSPA näitel ja Liina Pints oli võtnud uurida turunduskommunikatsiooni kanalid taksoteenuse pakkumisel. Kristina Janke ja Maarja Varik uurisid Saaremaa valdade elanike rahulolu avalike teenuste kättesaadavuse ja kvaliteediga. Maarja Sepp tegi aga oma lõputöö ettevõtluse alustamise toetust saanud inimeste peamistest eduteguritest Eesti töötukassa Saaremaa osakonna näitel.

Signe Lonks uuris Marta-Lovise külalistemaja arengustrateegiat aastaks 2018 ja Ruth Kask analüüsis Saaremaa ühisgümnaasiumi I kooliastme koolilõunamenüüd. Anni-Regina Tammsalu lõputöö teema oli enesekontrolliplaani koostamine alustavale toitlustusettevõttele, Maarja Randma keskendus kvaliteedisüsteemi olulisusele Eesti hotelliäris ja Marge Alber RMK puhkemajanduse mõjule loodusturismile Harjumaal.

Elis Luik koostas oma lõputöö Lõuna-Eesti looduse ja kultuuripärandi turundamisest siseturistile projekti “Elu kahe maailma piiril” kaudu, Rita Pääsuke uuris Soome terviseturisti rahulolu Tervise ravispaa hotelli näitel. Eliisa Siimu lõputöö teema oli sotsiaalmeedia võimaluste kasutamine turunduses Arensburg Boutique Hotel & Spa näitel ning Taavi Pupart viis läbi tootmisdokumentatsiooni uuringu Ouman Estonia OÜ-s.

Nädal tagasi kaitsti seitse elektroonsete süsteemide ja väikelaevaehituse eriala lõputööd. Robert Roost oli uurinud Eestis kasutamiseks sobivaid energia mikrotootmislahendusi, Ivo Väli kaitses oma töö teemal “Väikelaeva Alunaut 6X projekteerimine” ja Argo Sanniku lõputöö kandis pealkirja “Liimliidete kasutamise otstarbekus väikelaeva alumiiniumkere valmistamisel võrreldes keevitamisega Alunaut keremudelite näitel”.

Kristian Nuut oli oma lõputöös keskendunud automaatikakontrolleri testsüsteemi parendamisele, Jürgen Part aga komplitseeritud alumiiniumi keevitustele, Olev Oolup puitkomposiitide kasutamisele väikelaevaehituses ning Siim Valgre puidust aerulaudadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles