Kunstikonkursil 13 tööd

Tõnu Veldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TTÜ Kuressaare kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuse õuele mõeldud kunstiteose konkurss lõppes eile keskpäeval.

Kohe asus tööle ka žürii koosesisus Mart Kalm, Eesti kunstiakadeemia rektor, Eesti kunstiteadlaste ja kuraatorite ühingu esindaja, hoone arhitekt Kalle Komissarov, Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuse juhataja Anni Hartikainen.

Eesti kunstiteadlaste ja kuraatorite ühingu esindaja Tiina Käesel, Eesti kunstnike liidu esindajad Tiiu Rebane ja Kristiina Hansen.

Konkursi eesmärk oli leida Kuressaare väikelaevaehituse kompetentsikeskuse laborite- ja katsebasseini hoonele Kuressaares (Tallinna 19) kunstiteos, mis sobib oma asukohta ja väljendab kompetentsikeskuse tegevusvaldkonda.

“Loodav kunstiteos peab olema mõeldud kunstilise elamuse saamiseks nii tudengitele, linnaelanikele kui turistidele. Teos peab väljendama abstraktselt nooruslikkust, positiivsust, merelisust ja innovaatilisust, mis ühtib hoones toimuva tegevuse ideestiku ja vaimuga. Lahenduseks peaks olema kaasaegne, väärikas tervikteos, mis toetab TTÜ Kuressaare kolledži hoovis toimuvaid vabaõhuüritusi,” kirjutati konkursiteates.

Kompetentsikeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Jaanis Prii ütles eile pärastlõunal, et positiivse üllatusena laekus konkursile kokku 13 tööd. “Infot sai levitatud omajagu ja tulemus oli päris hea,” leidis Prii. Kõik osalejad olid Eestist.

Võitjaga sõlmitakse tema sõnul leping, millega kaasneb töö teostamiseks 20 000 eurot. Aega selleks on 50 päeva. Seega peaks kooli alguseks kõik valmis olema.

Esinduslik žürii eile õhtuks veel üksmeelse otsuseni ei jõudnud.

Tagasi üles