Tuleva aasta I Land Sound ettevalmistamisel

Mehis Tulk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata vaidlusele Eesti autorite ühinguga (EAÜ) autoritasude üle, ei ole festivali I Land Sound korraldajad püssi põõsasse visanud ja kavandavad juba tuleva aasta üritust.

Festivali üks korraldajaid Paap Uspenski ei soovinud EAÜ-ga käimasolevat vaidlust Saarte Häälele lähemalt kommenteerida, nentides vaid, et protsess on pooleli.

Küll tõdes ta viimasel ajal meedias kuuma teemana kajastamist leidnud autoritasude ja nendega seotud kohtuasjade valguses, et asi on läinud väga koledaks. “Eks ta meie edasist tegevust natuke mõjutab,” lausus ta.

Uspenski lisas, et kui erinevad ühingud ja organisatsioonid takistavad loometööd, siis on midagi valesti, aga selle pärast ei tasu veel püssi põõsasse visata. “Meil on palju muid asju ka, aga loomulikult soovime, et I Land Sound kestaks,” kinnitas ta.

Et ettevalmistus juba käib, näitab asjaolu, et festivali korraldajad on tuleva aasta ürituse toetamiseks esitanud Saaremaa vallale taotluse 30 000 euro saamiseks. See moodustab umbes kümnendiku festivali eelarvest.

Festivalile oodatakse 3500 piletiga külastajat, mis peaks andma piletitulu 210 000 eurot. Taotlusest selgub muuhulgas see, et kulupoolele on kavandatud 9000 eurot kindlustuseks ja autoritasudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles