Riik vallale rahaküsimisest: te ei ole finantsraskustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihaldusminister Janek Mäg­gi vastas eitavalt Saaremaa valla taotlusele eraldada valitsuse reservist vahendeid Vilsandi laevale uue mootori soetamiseks. Mootor läks katki aasta alguses. Praegune mootor olevat sellise aluse jaoks liiga väike ning täisvõimsusel sõitmine põhjustabki sagedasi rikkeid. Seega jääks praegune mootor varumootoriks.

Minister vastas vallale, et esmalt peaks Saaremaa vald oma rahakotti vaatama ja ilmselgelt jaksaks vald ise ka selle 25 000 eurot leida ja mootori soetada. “Saaremaa vald pole sellistes finantsraskustes, mis ei võimaldaks vallal leida ise rahalisi vahendeid uue mootori soetamiseks,” märkis Mäggi ja lisas, et riik toetab niigi igal aastal Vilsandiga ühenduse pidamist. Aastaks 2019 on ette nähtud 22 000 eurot. Sellest saaks osa kasutada mootori soetamiseks.

Vallavalitsuse haldus- ja majandusosakonna juhataja Mikk Tuisk ütles, et vald uut mootorit siiski ei osta.

“Laevamootor on nüüdseks korras. Õnneks läks mootor avariirežiimi ja väga palju kahjustada ei saanud, küll aga vajas see suurt hooldust ja muid pisiremonte,” selgitas Tuisk. Samuti vajab laev tema sõnul veel remonti, et see kevadeks korralikult korda saada.

“Hetkel jää kannab ja ühendus toimub mootorsaanidega,” lisas Tuisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles