Linlased aitasid tabada gastrollinud rattavarga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaare korterelamutest jalgrattaid varastanud mandri varas tabati tänu tähelepanelikele linlastele.

Politsei teatel tegutses mandrilt pärit 43-aastane mees neljapäeva öösel vastu reedet. Ta jõudis varastada jalgratta Trek hinnaga 250 eurot Ida-Niidu maja trepikojast ja sama marki, kuid 700 eurot maksnud ratta Tallinna tänava maja keldrist. “Väga tahaks tänada Kuressaare elanikke, kes kahtlasest tegevusest politseile teada andsid,” ütles Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Ahti Lepp. Just tänu sellele infole peeti kurjategija koos autoga kinni ja inimesed said oma rattad tagasi.

Oma üllatuseks avastas varas, et saarlased oma keldreid, keldribokse ja trepikodasid heauskselt sageli ei lukustagi. Sestap õnnestus vargal enne tabamist oma autosse vedada muidki esemeid, mille omanikke ei ole politseil veel õnnestunud tuvastada.

Politseil on alust arvata, et osa esemeid on pärit keldriboksidest.

“Usaldus kogukonna vastu on küll väga oluline, kuid ärme tee varaste elu liialt lihtsaks ja hoiame hinnalise vara siiski luku taga,” lisas Ahti Lepp.

Reedel alustati veel üht kriminaalmenetlust selles, et Kuressaares oli sisse tungitud Kotkapoja tänaval asuvasse keldriboksi, kust varastati akutrell, kruvikeerajate komplekt, lõiketangid ja muid tööriistu. Vargusega tekitati varalist kahju ligi 216 eurot.

Menetlus algatati ka elumajja tungimise osas, teo toime pannud alaealised poisid on politseile teada.

Nädala jooksul tegelesid Kuressaare politseinikud kokku 85 korrarikkumisega, millest kuue puhul alustati kriminaalmenetlust ja 25 juhul väärteomenetlust. Suurem osa väärtegudest oli seotud kergemate liiklusrikkumistega. Liiklusest eemaldati kaks alkoholi tarvitanud juhti, kellest ühel puudus ka juhtimisõigus. Ilma juhiloata sõitmiselt tabati veel üks juht. Mõlemad olid alaealised, vanust vastavalt 17 ja 14 aastat.

Väärteomenetlust alustati ka ühe poevarga suhtes, kes ei pidanud paljuks kaupluse tagaruumis politseid oodates varastatud viina ka tarvitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles