Mudilased soovivad värvilist lasteaeda

Monika Metsmaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augusti viimasel päeval nurgakivi saanud Kuressaare Pargi lasteaias peeti eile sarikapidu.

“Maja on ju praktiliselt valmis – uksed ette panna ja saab lapsed majja siia liiva sisse mängima lasta,” naljatas Saaremaa vallavalitsuse haridus- ja noorsootöö osakonna juhataja Raivo Peeters. “Loodame, et suve alguseks on see maja juba niimoodi valmis, et lapsed saavad seda nautima hakata.”

Lasteaia juhatajal Kai Jürlaul olid ehitajatele edasi anda head soovid mudilastelt, nende vanematelt ja lasteaiatöötajatelt.

Lapsed soovisid, et lasteaed oleks “rõõmus ja tore, voodid ja diivanid oleks mugavad, mõnusad padjad, mis tooks hea une, ägedad kunsti- ja mänguasjad, uued vaibad: roosat, lillat ja kollast värvi, bassein ja lift, puu otsas onn ja korsten, et oleks hästi soe”.

Õpetajad soovisid, et uus lasteaed kestaks palju-palju aastaid, oleks soe ja turvaline ning kogu aeg oleks tore siia tulla. Lapsevanemad soovisid aga ehitajatele jaksu, kannatlikkust ja edasiviivat jõudu, et ehitus sujuks eduka lõpuni ladusalt ja probleemideta.

“Loodame, et ehitajad panustavad Pargi lasteaia valmimisse täie pühendumuse ja hoolega, sest lapsed ootavad kannatamatult oma uue, ergonoomilise ja turvalise majaga kohtumist,” vahendas Jürlau lapsevanemate soove. “Ehitage seda maja, just nagu ehitaksite oma lastele, kus neil oleks soe, turvaline ja hea käia.”

Lasteaeda ehitavad projekteerimis- ja ehitustööde hankel ühispakkumise teinud Tesman Ehitus OÜ, AS Level, AS Tesman ja Ösel Projekt OÜ. Pakkumuse järgi lähevad tööd maksma 3 348 032 eurot, millele lisandub käibemaks.

“Plaan on Pargi lasteaia ehitus lõpetada lepingulise summa piires (3 348 032 eurot),” ütles vallavalitsuse ehitusinsener Mehis Kallas. Tema sõnul on tööd kulgenud vastavalt projektile.

“Lasteaed avab uksed tegevuseks suve teises pooles enne uue kooliaasta algust,” lausus Kallas. Uus Pargi lasteaed mahutab 176 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles