Saarlastest ettevõtjad tegid beebide heaks kopsaka annetuse

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Saarlaste Rene Kiili ja Mariliis Leineri ettevõte Woodpeckers OÜ toetas Eestimaa sünnitusmajade toetusfondi Kuressaare haiglale vastsündinute elustamislaua soetamiseks 3000 euroga.

“Panime Facebookis tähele, et Saaremaa sõbrad jagavad toetusfondi kampaania “Aita alustada elu Saaremaal” annetuskasti teekonda,” rääkis Mariliis Leiner, kuidas said tema ja Rene Kiil teada Kuressaare haiglale vastsündinute elustamislaua ostmise plaanist.

“Annetame igal aastal heategevuseks ja mõte toetada just seda projekti tundus väga loogiline: oleme ka ise Saaremaa juurtega ja lapsevanemad,” lausus Leiner. “Otsus annetada tuli kohe – kui saab kaasa aidata kellegi elu päästmisele, siis ei peagi pikalt  mõtlema.”

“Kampaania eesmärgi saavutamine ei ole enam kaugel!” rõõmustas toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann, kelle andmeil oli elustamislaua soetamiseks vajalikust 29 000 eurost eilse seisuga koos juba 25 295 eurot. Samuti on üht-teist poetatud annetuskastidesse.

11. mail korraldab Eestimaa sünnitusmajade toetusfond Kuressaare kultuurikeskuses heategevusliku emadepäeva kontserdi, kus esinevad Maria Väli, Kristel Aaslaid, Grete Paia, Leana & Hartwin ning Erko Niit & Laura Junson. Kontserdi sissepääs on annetuspõhine. 

Jalgpalliklubi FC Kuressaare annab 10. mail kogu oma mängu piletitulu fondile. “Kõik, kes tulevad linnastaadionile mängu vaatama, saavad valida, mis hinnaga pileti nad ostavad,” ütles Friedemann. “Kuna mäng on pühendatud emadepäevale, tulevad jalgpallurid platsile koos oma emadega.”

“Loodame väga, et juba nädala-paariga saame elustamislaua soetamiseks vajaliku summa kokku,” rääkis Raili Friedemann. “Annetused on aga ka edaspidi teretulnud, sest Kuressaare sünnitusosakonnal on veel soove, mille täitmisele saaksime kõik kaasa aidata.”

Üks neist aparaatidest on fototeraapiasüsteem Bilicocoon, mille abil ravitakse lapsi, kel on kõrge bilirubiini tase ning mis võimaldaks lapsel ravi saada oma vanemate juurest lahkumata.

Friedemanni sõnul on Kuressaare haiglal tarvis ka kaht uut sünnitusvoodit.

Annetuse saab teha:

Swedbank: EE912200221014760940

SEB: EE871010220049001018.

Märkige selgitusse “Annetus Kuressaare haiglale”. Samuti saab helistada annetusnumbritele: helistades 90 06 000, annetate 5 €, numbril 90 06 100 helistades aga 10 €.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles