John Kaju jäi MM-il esimesena poodiumilt välja

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
JOHN KAJU Portugalis laineid murdmas.
JOHN KAJU Portugalis laineid murdmas. Foto: Patrick Pollack

Neljapäeval lõppesid Portugalis Portimãos purjelaua Formula klassi maailmameistrivõistlused, kus John Kaju sai neljanda koha. Kuld läks Läti surfarile Janis Preissile.

“Võib öelda jah, et jäin neljandaks, sest poodiumist jäi lahutama ainult üks punkt ja kõik sõidud olid tegelikult väga võrdsed,” märkis John Kaju, kes rõhutas just sõna “jäin”. “Natuke kripeldama jäi, et tegelikult oli võimalus võtta hea koht, aga samas kui ei ole korralikult valmistunud, siis ei saa olla ka pettunud.”

Portugalis esmaspäeval alanud MM-i kimbutas juba esimesest päevast tuuletu ja heitlik ilm. Nii juhtuski, et kavandatud viie võistluspäeva asemel said surfarid merele vaid kolmel. Ka viimasel päeval nappis tuult ning kogu päeva jooksul ei õnnestunud korraldada ühtki sõitu. Maailmameistrivõistluste medalid jagati seega välja vaid seitsme toimunud sõidu tulemusena.

“Võistluse algus tuli üsna raskelt, kuid vaikselt sain end liikuma ja lõpus suutsin kiiruse poolest isegi esimestele konkurentsi pakkuda,” rääkis vahepeal ka kolmandal kohal olnud John Kaju. “Eks see parem koht suuresti selle taha jäi, et ettevalmistus oli pehmelt öeldes puudulik. Talvel kuskil laagris käia ei saanud ja kevadel mõned korrad külmaga vees käimist ei ole sel tasemel kindlasti piisav. Kuna purjelaua maailmas tuleb praegu uus Foili klass väga suure hooga peale, siis olen ka ise rohkem sellele keskendunud ning see on teine põhjus, miks Formula klassi ettevalmistus jäi nii lahjaks.”

John Kaju sõnul ongi tal sel hooajal plaanis Foili klassile keskenduda. Reedel algas juba Foili-EM ja põhivõistlus on juuli algul Poolas, kus toimuvad maailmameistrivõistlused.

Purjelaua Formula klassi maailmameistrivõistlused toimusid Portugalis Portimãos 29. aprillist 2. maini. Võistlesid Portugali, Läti, Eesti, Hispaania, Kreeka, Prantsusmaa ja Suurbritannia surfarid. Eesti purjelauduritest osalesid John Kaju, Martin Ervin, Frank Ervin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles