NyxAir on valmis 1. juunist lendama suurema lennukiga

Saarte Hääl
Copy
Lennukiaken. Foto on illustratiivne.
Lennukiaken. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Kuressaare ja Kärdla lennuliini klientide huvides oleks käimasoleva lennuhanke tühistamine ja uue korraldamine, et leida üks operaator mõlemale liinile, arvab Eesti lennufirma NyxAir juhataja Jaanus Ojamets.

Enne operaatori leidmist on NyxAir valmis vajadusel lendama suursaartele alates 

1. juunist, kasutades selleks suuremat, 33-kohalist lennukit Saab 340, ning võimalik, et seniste dotatsioonide eest, teatas NyxAir. “Muidu käiks hanke vaidlustuse tõttu suursaartele lendamine senist rada pidi ehk suurem lennuk jääb tulemata,” märkis Ojamets.

Tema sõnul on tegu hankega, mis korra juba tühistati ning seejärel muudeti hanke tingimusi, et leida Kuressaare liinile vähemalt 40-kohalise lennukiga lendav firma. “Tõenäoliselt seisab ees kohtuvaidlus, mis tähendab, et suurema lennuki asemel jätkaks 1. juunist liini teenindamist endiselt 19-kohaline lennuk ning seda kuni kaheks aastaks,” ütles Ojamets.

“NyxAir ja ilmselt mõned teised lennufirmad on valmis kaaluma varianti, et hakkavad alates 1. juunist saartele lendama vähemalt 33-kohalise lennukiga, mis teenindaks nii Kuressaare kui ka Kärdla liini,” märkis Ojamets, kelle sõnul on võimalik, et suurema lennuki saab liinidele tuua ka praeguste dotatsioonide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles