Varese sadama luude osas otsitakse selgust

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
JÄID MAHA? Eile olid sündmuspaigal nii mõnedki luutükid. Pole teada, kas tegu on inimese või mõne suurema looma luudega.
JÄID MAHA? Eile olid sündmuspaigal nii mõnedki luutükid. Pole teada, kas tegu on inimese või mõne suurema looma luudega. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Märtsis Varese sadama uuendustööde käigus leitud inimluude kohta saab täpsemat infot alles tuleva aasta alguses. Muinsuskaitseamet palub ametiga ühendust võtta kõigil, kes mäletavad midagi kunagistest sadamatöödest.

Muinsuskaitseameti arheoloog, luu-uurija Anu Lillak ütles, et tõenäoliselt on tõesti tegu vähemalt ühe lapse ja ühe täiskasvanu luudega, aga selle täpsemaks kinnitamiseks tuleb need põhjalikumalt üle vaadata.

Algne kontekst leiukohas puudus, kuna tegemist oli tugevasti segatud luudega. “Luud on kaetud liivaga ja suure tõenäosusega on need sinna sattunud mõnest külakalmest, kust on kunagi ehitustöödeks täitematerjali võetud,” vahendas muinsuskaitseameti arvamust ameti pressiesindaja Eve Rand.

Luude täpsema päritolu väljaselgitamiseks saadetakse hammas radiosüsinikdateerimiseks laborisse. Järgmise aasta alguseks loodetakse teada saada, millal hamba omanik suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles