Haigla kopteriplatsi osas selgus käes

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PLATS PEAB TULEMA: Linnakodanik Enn Rettau (paremal) ja Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu on kindlad, et paremalt paistva muruplatsi peale peaks tulema igati nõuetele vastav kopteri maandumisplats.
PLATS PEAB TULEMA: Linnakodanik Enn Rettau (paremal) ja Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu on kindlad, et paremalt paistva muruplatsi peale peaks tulema igati nõuetele vastav kopteri maandumisplats. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare haigla kopteriplatsi rajamise saaga, mis on kestnud aastaid, on keeramas lõpusirgele. 

Platsi projekt läbis täiendava ekspertiisi ja selgus, et plaanitud platsi saab ehitada ka odavamalt, kui algselt pakutud. Esmase projekti järgi oleks plats tulnud tüma maa tõttu vaiadele rajada ning läinuks seega maksma poole rohkem kui olemasolev 200 000 eurot. 

Saaremaa abivallavanema Jaan Leivategija sõnul andis ekspertiis arusaama, et ehitada saab ka teisiti ja vähema kuluga. “Käiku läheb plaan A,” teatas Leivategija eile hea uudise. See tähendab, et kopteriplats ehitatakse vastavalt planeeringule. Plaan B ja C nägid ette kas platsi nihutamist või veidi kehvema platsi rajamist. Abivallavanema sõnul tuleb nüüd hakata hankega tegelema ja seejärel saab ehitama asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles