Ilm festivalimöllu ei seganud

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
FESTIVALIMELU: Kepphobustega on võidu traavimas Roland Kütt ja Rasmus Tüüts.
FESTIVALIMELU: Kepphobustega on võidu traavimas Roland Kütt ja Rasmus Tüüts. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kolmandat kevadet Kuressaare südalinna vallutanud tänavafestival läks järjekordselt korda ning tulemata ei jää ka neljas festar – see on juba praegu kindel.

Festivali üks korraldajaist ja ellukutsujaist, Visit Saaremaa juht Margit Kõrvits tõdes, et tänavafestival õnnestus täielikult. “Hoolimata kõikidest takistustest – heitlik ilm ja tänavaremont –, mis meie teele seati, läks festival korda,” kinnitas Kõrvits. Kui paljud festivalist sedakorda osa said, Kõrvits eile veel öelda ei teadnud.

Festivaliala oli aga nagu varasematelgi aastatel suur ning tegevust jätkus korraldaja kinnitusel kõikjal. Alates lossist kuni linnateatrini välja oli teha ja vaadata palju. “Näiliselt nn iseenesest laabumise taga on siiski hulk inimesi, kes ise kõigest osa ei saa, kuna nad aitavad korraldusniite tõmmata,” kõneles Margit Kõrvits.

Suurema panuse andsid festivali korraldusse omalt poolt sel aastal ligi 40 vabatahtlikku. Kaasatuid oli tegelikult rohkemgi. “Siinkohal müts maha kõikide vabatahtlike ees – nende tööviljad olid näha laupäeval ja pühapäeval,” märkis Kõrvits.

Margit Kõrvitsa kinnitusel toimub Kuressaare tänavafestival loomulikult ka järgmisel aastal. Selles pole kahtlustki. “Kas siis on rõivastusstiiliks kasukas või bikiinid, selgub aasta pärast,” muheles Kõrvits, viidates tänavusele peaaegu et puhtjuhuslikult festivalile iseloomulikuks saanud rõivastusstiilile.

Nagu läks korda festival, nii kujunes kordaläinuks ka Saaremaa kauneima koera valimine. Selline võistlus toimus laupäeval lõuna paiku Kuressaare koerapargis ning osalejaid oli seal võistluse korraldaja, koerteklubi Aktiiv juhatuse esimehe Kai Saare sõnul ühtekokku 35.

Festivalil toimus muu hulgas ka Kadi raadio mälumängusaate “Saare Guugel” finaali avalik salvestus, kus selgus kadakase karika võitja. Sellest saab lähemalt lugeda laupäevase Saarte Hääle reportaažikülgedelt.

KAUNEIMAD KOERAD

Koerte peremehed, -naised on märgitud vaid eesnimedega, kuna korraldaja kinnitusel võistlustele registreerimisel nende täisnimesid ei küsitud.

KUTSIKAD
1. Karina ja Choco; 2. Käidi ja Berti; 3. Erik ja Barclay; 4. Irena ja Cora; 5. Lea ja Jaanika.

KAUNEIM KOER
Sinine ring:
1. Lea ja Tuki; 2. Kille ja Gloria; 3. Marve ja Donna; 4. Lea ja Kullake; 5. Jane ja Chenny. 
Punane ring: 1. Marju ja Maša (Kuressaare kauneim koer 2019); 2. Ene ja Johnny; 3. Vilve ja Ruby; 4. Liis ja Elli; 5. Kerli ja Topi. 

LAPS JA KOER
1. Erik ja Barclay; 2. Oliver ja Ruby; 3. Kelli ja Jessy; 4. Roin ja Maša; 5. Brigitta ja Dingo.

KURESSAARE KAUNEIM: Linna kõige kenamaks kutsaks valiti punase lipsukesega Maša.
KURESSAARE KAUNEIM: Linna kõige kenamaks kutsaks valiti punase lipsukesega Maša. Foto: Kristina Mägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles