Mustjala sooviks kindlamat sundvalduse seadmist

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Eratee. Foto on illustratiivne.
Eratee. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Mustjala osavallakogu tegi Saaremaa vallavolikogule ettepaneku muuta erateede avalikuks kasutamiseks määramise korra eelnõud nii, et erateele, mille kasutamisega on probleeme, oleks võimalik sundvaldus seada.

Osavallakogu esimees Harry Raudvere ütles Saarte Häälele, et see ei ole mitte ainult Mustjala, vaid terve Saaremaa probleem. “Teatud eraomanikud panevad avalikuks kasutamiseks mõeldud teed kinni ja ütlevad, et üle tema maa ei lähe. Sõida või helikopteriga oma maaüksuse juurde,” selgitas Raudvere. 

Tema sõnul on selline suhtumine vale. Seaduse järgi on maaomanikul ka teatud talumiskohustus ning inimestel on õigus saada oma maa peale sealt, kus on ainuke juurdepääsutee.

“Ei ole võimalik seda teed kinni panna ega teha teisele takistusi,” selgitas Raudvere osavallakogu soovituse tagamaid. Tema sõnul on selle probleemi lahendamiseks kindlasti mitmeid viise, kuid sundvalduse seadmine oleks kõige mõistlikum.

Raudvere sõnul näitab praegune olukord, milliseid vigu tehti omal ajal maade erastamisega. Tema  arvates oleks siis pidanud kohe teed eraldi ja kohaliku omavalitsuse kasutusse jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles