Narkokoerad näitavad Saaremaal oma oskusi

Saarte Hääl
Copy
Pildil on Peruu narkokoer. Foto on illustratiivne.
Pildil on Peruu narkokoer. Foto on illustratiivne. Foto: HO / AFP /Scanpix

Juba kümnendad narkokoerte kutsemeisterlikkuse võistlused peetakse 3.–5. juunil Saaremaal.

Kolm päeva vältav mõõduvõtt toob Saaremaale kokku 26 koerajuhti ja teenistuskoera. Võistlused avab Lääne prefekt Kaido Kõplas, kelle sõnul on selline võistlusmoment vahelduseks igapäevatööle väga oluline.

“Võistlused annavad koerajuhtidele ja teenistuskoertele võimaluse näidata oma oskusi ning jagada õpitut ja kogemusi kolleegidega, kes Eestist ja naaberriikidest kohale tulevad. Usun, et see muudab meid professionaalsemaks,” rääkis Kõplas.

Võistluste peakorraldaja, Kuressaare politseijaoskonna vanemkoerajuht Silvar Rattas on rõõmus, et võistlused just Saaremaal toimuvad. “Hea meel on, et saame ka kohalikule kogukonnale näidata, kuidas koerad ja koerajuhid oma tööd teevad,” sõnas ta.

Võistlejail tuleb teenistuskoera abil läbi viia otsinguid nii maastikul, siseruumides kui ka transpordivahendis. Lisaks saavad koerad esitleda oma kuulekust: näidata tuleb kõrvalkõnni, istumise, lamamise ja pöörete tegemise, aga näiteks ka takistusraja läbimise oskust.

Võistluskeskus asub Rahtla külas Andruse mahe- ja turismitalus. Kutsemeisterlikkuse võistlusi korraldab politsei- ja piirivalveamet koostöös sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles