Kakunas näljasurmast päästetud koertele on leitud uued kodud

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: freepik.com

Emadepäeval Kakuna külast politsei abiga päästetud kolm koera jõuavad uutesse kodudesse.

“Kõigile koertele on uued kodud olemas,” kinnitas MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu vabatahtlik Marge Kaju, kes koeri Kakuna külas asuvast majapidamisest ära toomas käis ja kahele neist seejärel ajutist peavarju pakkus.

Üks koertest elab praegu uues hoiukodus, millest Kaju sõnul saab ilmselt tema päris kodu. 

“Mul on selline aimdus, et seal temast enam loobuda ei taheta,” ütles Kaju. “Üks kutsadest saab aga kodu ühel Eesti saarel – väiksemal kui Saaremaa ja Hiiumaa.”

Kaks koera on juba steriliseeritud, kolmandal seisab see protseduur veel ees. 

Vaatamata eelmise omaniku juures nähtud näguripäevadele on päästetud koerad Kaju hinnangul väga sõbralikud ja ülihea iseloomuga.

Naisele mõisteti looma suhtes lubamatu teo toimepanemise eest rahatrahv. 

Endine omanik pidas oma Kakuna külas asuvas majapidamises koeri näljas ja janus. Kohapeal avanenud vaatepilt jahmatas isegi kogenud loomapäästjaid. Kõikvõimalikku rämpsu täis õuel oli üks koer suletud aedikusse, kaks aga pimedasse akendeta aita. Aidas elanud koertele polnud jäetud toitu ega vett. Laudas avastasid loomapäästjad aga puuridest küüliku- ja põrandalt kanakorjused. 

“Kui me pühapäeval poleks sinna Kakuna külla läinud, oleks seal lisaks kohapeal nähtud korjustele kolm laipa rohkem olnud,” lausus Marge Kaju toona Saarte Häälele.

Loomapäästjad esitasid politseile ka ametliku kaebuse ning politsei alustas väärteomenetlust looma suhtes lubamatu teo toimepanemise paragrahvi alusel.

Kuressaare politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Hedi Vipi sõnul on väärteomenetlus lõpule viidud. “Teo toimepanija, 28-aastane naine on oma viga ka tunnistanud,” rääkis Vipp.  “Naisele mõisteti looma suhtes lubamatu teo toimepanemise paragrahvi alusel rahatrahv. Varem teda sellise teo eest karistatud ei ole.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles