Töötukassa naispere laulis ruumid avatuks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy

Uutesse ruumidesse endises postkontorihoones kolis töötukassa Saaremaa osakond küll juba kolm nädalat ja kolm päeva tagasi, ent pidulikult avati osakond alles eile.

Pidulikkust oli päevas rohkem kui küll. Töötukassa naised olid oskuslikult ümber seadnud vendade Johansonide laulu “Tuhat tänu”, pannes ühtviisi oma laulu sisse nii töötukassa juhid kui ka majaomanik Maidu Lempu.

Viimane oli üllatusest sedavõrd rabatud, et plaanimata esialgu pidulikul sündmusel sõna võtta ja hoides end saali tagumisse nurka, astus ta nüüd pärast laulu lõppu ikkagi kõigi ette. 

“Panite mu nüüd selle laulu sisse panekuga natukene imelikku olukorda, aga ma tänan teid selle eest,” tõdes Lempu muheledes.

Maja omanikuna rõõmustas Maidu Lempu töötukassa kui konstruktiivse kliendi üle. “Meie töötukassaga hakkasime semmima juba kaks aastat tagasi,” meenutas ta. “Siis oli meil nagu pruudil-peiul ikka – korra nagu oli midagi ja korra polnud, kuid siis lõpuks leiti, et mõistlik on asjaga ikkagi edasi minna ja sõlmiti leping ära.” Selle otsuse üle on Lempul nüüd aga siiralt hea meel.

Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik tõdes, et nii palju säravaid silmi, õnnelikke inimesi ja tänutunnet ei ole ses ruumis, kus nüüd on töötukassa teenindussaal ja enne seda oli postkontor, vist kunagi varem nähtud. 

“Töötukassa Saaremaa osakonna inimesed on seda siin tundnud ja näinud vist küll päevast päeva,” tähendas ta. Töötukassa kohalikus osakonnas töötab Reimaa-Lepiku sõnul 18 inimest, kolm noort tragi naist nende hulgast on praegu seejuures beebidega kodus.

Maidu Lempu: Meie töötukassaga hakkasime semmima juba kaks aastat tagasi.”

Eile olid aga nemadki piduliku sündmuse puhul kodunt välja tulnud. “Mida ma saan lubada – see kirg, rõõm ja uudsus jäävad ses majas kindlasti püsima!” sõnas Reimaa-Lepik.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel soovitas Saaremaa töötukassa naistel sama naeruste nägudega tööd jätkata, kinnitades, et kui nemad naeratavad klientidele, siis naeratavad kliendid ka neile.

“Armastage, siis armastatakse teid vastu. Mina armastan teid kõiki ja loodan, et te armastate ka mind!” kinnitas Paavel Saaremaa naistele sületäit töötukassa värvides roose üle andes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles