Ettevõtjad küsivad lisalende igale tööpäevale

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lennuk. Foto on illustratiivne.
Lennuk. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Saaremaa ettevõtjate liit (SEL) pöördus Saaremaa vallavalitsuse poole ettevõtjate nimel seoses saarte lennuühenduse hanke tühistamisega ning tegi ettepaneku lisalende korraldada.

Liidu juhatuse esimees Margus Puust nendib, et kuna lennuhange tühistati vahetult enne suve ning mitmed ametkonnad olid varemalt lubanud Saaremaad teenindama suurema lennuki, teeb SEL ettepaneku lisada suvisel perioodil ehk juulist kuni augusti keskpaigani igal tööpäeval ja pühapäeval päevane lisalend.

Suviste regulaarsete lisalendude selget vajadust näitab Puusti sõnul juba 2019. aasta maikuu statistika, millest nähtub, et 100 toimunud reisist oli välja müüdud 39 reisi ehk 39% ja lennuk oli sisuliselt täis 62 reisil ehk 62 protsendil reisidest. Lisaks on teada, et 2018. aasta juuli täitumus oli üle 90%. “Seega on valdaval osal suveperioodist nõudlus suurem kui võimalused,” kinnitas Puust.

SEL-i juhatuse esimees toonitas, et transpordiühendused on saarte elanike ja ettevõtjate jaoks eluliselt olulised ning seetõttu ootavad Saaremaa ettevõtjad, et maakonna lennuliiklust puudutavate otsuste puhul, nagu seda on uue hanke läbiviimine, arvestatakse jätkuvalt kohaliku arvamusega. “Saaremaa ettevõtjad paluvad uue lennuhanke, milles on arvestatud SEL sisendeid lennuki suuruse, graafiku tihenduse ja rahvusvahelise broneerimissüsteemi olemasolu kohta, kuulutada välja esimesel võimalusel,” rõhutas Margus Puust pöördumise lõpetuseks.

Kolmapäeval teatas maanteeamet, et tellib juuni keskpaigast kuni septembri alguseni liinil Tallinn–Kuressaare–Tallinn lisalennud nädalavahetusteks – reedeks ja pühapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles