Laimjala Valss täna Johannes Aavikule mõeldes

Copy
Johannes Aavik.
Johannes Aavik. Foto: Wikipedia.org

Täna toimub järjekorranumbrilt juba viies, juubelihõnguline Laimjala Valss, mis on emakeele aasta tuules pühendatud Laimjalas sündinud keeleteadlasele Johannes Aavikule.

Kuivõrd lisaks keeleuuenduse lõpmata kurvidele olla Aaviku kireks olnud ka naiselikud kurvid, on kontserdi üheks läbivaks teemaks just Johannes Aavik ja naised. Seetõttu on ka õhtu peaesineja eesti keelt au sees hoidev ja väekaid naisi ühendav ansambel Naised Köögis.

Õhtu toimub keelemehe sünnikohas, Aavikunurga puhketalus Randveres.

Piduõhtu programm algab kell 18, väravad avatakse kell 17. Johannes Aaviku sünnikodu õuel kõnelevad Jaan Õispuu ja Paula Havaste lähemalt Aaviku eluloost ja tööst ning tähtsusest eesti kultuuriloos, niisamuti sidemetest Soomega.

Koostöös Saaremaa muuseumiga avatakse keelemehe koduõuel Aavikute majamuuseumi ekspositsioonil põhinev välinäitus Johannes Aaviku elust, tööst ja elutööst.

Õhtu lõpetab kell 20 algav Johannes Aavikule pühendet kontsert. Kontserdi esimene osa tutvustab Aaviku värvikat isiksust, kava hoiab koos sel õhtul Johannesega vägagi sarnanev saarlasest näitleja Jan Teevet. Esinevad Katrin Nachtigall viiulil, Liis Viira harfil, Joel Nachtigall rütmipillidel, solist on Heiki Luts ja laulavad kohalikud lapsed Anita Kanguri juhendamisel.

Kontserdi teine osa on Laimjala Valsi peaesineja, ansambli Naised Köögis päralt.

Õhtu üheks tähtsündmuseks on hetk, kui Saarte Hääl ja Kadi raadio kuulutavad välja kõige saarelikuma lause!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles