Eaka saarlase surnuks pussitanud mees sai 10 aastat vangistust

Andres Sepp
Copy
Nuga.
Nuga. Foto: pxhere.com

67-aastast meest peksnud ja surnuks pussitanud mehele mõistis Kuressaare kohtunik eile 10 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Jaanika Lusti ütles, et teise mehe tunnistas kohus samuti süüdi talle esitatud süüdistuses, milleks oli inimese tervise kahjustumise tekitamine, ja mõistis karistuseks kuus kuud vangistust. Kohus jättis vangistuse täitmisele pööramata üheaastase katseajaga.

Kohtupidamine 28-aastase tallinlase Rudolf-Mihkli ja 20-aastase saarlase Raini üle algas läinud sügisel, kuritegu oli aga toime pandud juba aprillikuus. Ränga kuriteoni viinud sündmuste jada sai alguse aasta 2017 oktoobrikuus. 

Nimelt tungisid 19-aastane Rain ja 27-aastane Rudolf-Mihkel Kevade tänaval kannatanu koju ja peksid teda. Põhjuseks oli kannatanu ja noorte meeste sõbra vahel tekkinud tüli väidetava ahistamise pärast. Just sel delikaatsel põhjusel oli kohtupidamine kuulutatud kinniseks. 

Süüdistuse kohaselt läks Rudolf-Mihkel eelmise aasta aprillis uuesti Kevade tänavale, kus tema ja kannatanu vahel tekkis rüselus, mis lõppes vanema mehe surmaga. Töölt puudunud kolleegi otsima tulnud töökaaslased leidsid vähemalt seitsme noahaavaga surnukeha 9. aprillil. Pussitaja käis samal ajal edasi tööl ühes Kuressaare restoranis, kuni politsei ta 3. mail kinni võttis. Sellest kuupäevast alates on Rudolf-Mihkel vahi all olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles