Valjala lasteaia rühm avatakse koolimajas

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Valjala põhikool
Valjala põhikool Foto: Ave Maria Mõistlik/Wikipedia

Eelmisel nädalal otsustas Saaremaa vallavalitsus ühe Valjala lasteaia rühma avada naabruses asuvas Valjala põhikoolis, kuna see on rahaliselt tunduvalt odavam, kui moodullasteaia kasutamine.

Juba kevadel selgus lasteaiarühmade komplekteerimise käigus, et Valjala piirkonnas on nõudlus lasteaiakohtadele suurem, kui teeninduspiirkonna lasteaial pakkuda on. Valjala lasteaias oli lõppenud õppeaastal kaks sobitusrühma, üks sõime- ja üks liitrühm. Lasteaias käis kokku 76 last, kellest 10 alustab sügisel kooliteed, kuid lasteaiakohta taotleb 21 last.

Saaremaa vallavalitsuse meedia peaspetsialist Mehis Tulkselgitas, et lasteaiale lisapinna leidmisel on kaalutud kahte varianti: kogukonna soovitud moodullasteaeda ja haridusosakonna pakutud Valjala põhikooli ruume. Moodullasteaia hinnapakkumine üheks aastaks on 65 244 eurot, mis sisaldab transporti, paigaldust ja aastast renti. Summale lisanduvad veel demontaaž, transport tagasi, nõrkvoolu lahenduse projekt, juurdepääsuteede ja kommunikatsioonide liitumispunktide loomine, kuid neid kulusid pakkumises välja toodud ei ole.

Hinnanguliselt väiksemate kuludega (ligi 20 000 eurot) saab põhikooli teise korruse ühe klassiruumi, huvijuhi kabineti ja tualettruumi kohandada lasteaia koolieelikute rühma tarbeks, millele lisanduvad veel ruumide sisustusega seotud kulud ja personalikulud.

Pitk märkis, et kooliruumide kasutuselevõtu kasuks räägib veel ka asjaolu, et lasteaed ja põhikool asuvad kõrvuti kinnistutel, mis soodustab kahe haridusasutuse omavahelist koostööd laste sujuvaks üleminekuks kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles