Saaremaa kaitseliitlased asuvad liitlaste vaenlaste rolli

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Gunnar Havi.
Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Gunnar Havi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Homme ja pühapäeval peetakse Saaremaal rahvusvahelist ühisõppust, kus õhus lendavad ründekopterid ja merel sõidavad sõjalaevad.

Ninase poolsaarel toimuv rahvusvaheline õppus Baltic Protector toob Saaremaale kaitseväelased Briti mereväest ja merejalaväest.

“Koos kaitseliitlastega Saaremaa ja Pärnu malevast harjutatakse liitlaste Saaremaal vastuvõtmist, et olla Eesti kaitsmiseks paremini valmis,” ütles mereväe teabeohvitser nooremleitnant Karl Alfred Baumeister Saarte Häälele.

“See on suur ja mahukas õppus, mis algas pihta juba Leedust ja on pärast Lätit jõudnud Eestisse,” rääkis Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Gunnar Havi Kadi raadio saates “Keskpäev”. Havi lisas, et eile ja täna leiavad õppuse tegevused aset Salmistu rannas Harjumaal Kuusalu vallas. Saaremaal toimub õppus laupäeva varahommikust pühapäeva lõunani. 

“Kui tavaliselt oleme õppustel liitlaste sõprade rollis ja teeme koos ühisharjutusi, siis seekord kehastume vaenlasteks, kes püüavad takistada liitlasüksuste maabumist,” kirjeldas Havi Saaremaa maleva ülesandeid Baltic Protector`il. “Meile on antud objekt, mida me peame kaitsma. Liitlasüksuste ülesanne on vaatamata sellele sooritada dessant ja võtta enda alasse Saaremaa süvasadam.”

Õppusel kasutatakse imitatsioonivahendeid, õhus lendavad ründekopterid AH-64 Apache.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles