Kuressaare lossihoovis kerkib ooperimaja

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
EHITUS EDENEB: Projektijuht Mart Pruuli ja ooperimaja ehitama tulnud saarlane Karle Kukk pilvise ilma üle ei kurda.
EHITUS EDENEB: Projektijuht Mart Pruuli ja ooperimaja ehitama tulnud saarlane Karle Kukk pilvise ilma üle ei kurda. Foto: Irina Mägi

Kataja Event hakkas esmaspäeval Kuressaare lossihoovi püstitama ooperimaja, kus jagub kohti paarituhandepealisele publikule.

“Sel aastal on ooperimaja hea ehitada – pilvise ja jaheda ilmaga on tööd parem teha kui palavaga,” leidis projektijuht Mart Pruuli, kes eile meestele – neid on ooperilinnakut ehitamas kokku paarkümmend – linnuse juures korraldusi jagas. 

Pruuli sõnul on metallkonstruktsiooniga ooperimaja mõõtmed samad, mis mullugi: ligi 50 meetrit pikk ja 28 meetrit lai. Kõrgust on telgil äärtest 10 meetrit, katus aga asub 16 meetri kõrgusel maapinnast.

Ooperimaja detailid tuuakse saarele mere tagant. “Enamus kraami tuleb Eestist, telk ise Soomest ja Opera Royal`i põrand, näiteks, Saksamaalt,” lausus Pruuli.

“Viisteist-kuusteist veokitäit saabub Kuressaarde kindlasti, kui mitte rohkem,” ütles Kataja Event esindaja Raido Mihkelson, kelle sõnul on Kuressaare ooperimaja Eesti üks suuremaid ürituse tarbeks püstitatavaid ajutisi ehitisi.

Ooperimaja ehitamisel kasutab Kataja Event ka kohalike firmade tehnikat ja kohalikku tööjõudu. 

Festivali korraldava sihtasutuse Eesti Kontsert peaprodutsendi Lauri Aava andmeil on kohti tulevases ooperimajas sama palju kui mullugi, kahe tuhande ligi. “Kui täpne olla, siis 1987,” märkis Aav. Ooperimaja ehituses ega festivali tehnilise poole korraldamisel märkimisväärseid muudatusi võrreldes möödunud aastaga tema sõnul pole. 

“Kõik on juba täpselt paika loksunud,” lausus Aav. 

Ooperimaja riigihanke korras kolmeks aastaks ehitama valitud ettevõte Kataja Event on ürituste korraldamiseks mõeldud konstruktsioonide rentimise ja müügiga tegelev ettevõte, mis tegutseb Eestis ja Soomes. 

Tänavused Saaremaa ooperipäevad kestavad 23.–28. juulini ning seekord võõrustab muusikasõpru Moskva Helikon-Opera, kelle külakosti hulka kuulub kontsertlavastuse “Mr. Georg Ots” maailmaesiettekanne 24. juulil. Kuna esietenduse piletid müüdi kiiresti välja, toimub 28. juulil lisaetendus. “Pileteid lisaetendusele on veel saada,” märkis Lauri Aav.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles